Electrocasnicele care consumă cel mai puțin curent. Trucul genial care te ajută să economisești bani la facturi

de: Ștefan R. Apostol
24 07. 2024

Când vine vorba de consumul de energie, mai ales în aceste zile de temperaturi toride, cel mai mult va consuma aparatul de aer condiționat. Dar, pe lângă acesta, experții mai spun că există și electrocasnice care consumă cel mai puțin curent. Dar, ca să ajungi la consumuri minime, aceiași experți vorbesc despre trucul genial care te ajută să economisești bani la facturi.

Care sunt electrocasnicele care consumă cel mai puțin curent

Criza costului vieții și inflația care a atins un nivel maxim au dominat știrile, iar efectele s-au văzut în buzunarul românului de rând. Având în vedere că prețurile la alimente și energie nu numai că au crescut, ci au explodat, majoritatea gospodăriilor resimt o presiune incontestabilă, mai ales când vorbim despre consumatorii de energie.

Având în vedere creșterile semnificative ale prețurilor prognozate până la sfârșitul anului 2024, gospodăriile caută modalități de a-și reduce costurile cu energia. Deși este nerealist să nu mai folosim deloc aparatele electrocasnice, există schimbări pe termen scurt și în stilul de viață pe care gospodăriile le pot întreprinde pentru a reduce cu ușurință facturile la energie.

În acest context, când vorbim despre electrocasnicele care au consumul de energie redus, experții spun că uscătoarele de păr, cuptoarele și încălzitoarele consumă foarte puțini kilowați oră.

Chiar și frigiderele sunt ecologice din punct de vedere energetic, iar acest lucru este valabil mai ales pentru frigiderele noi, care consumă doar 30 de kilowați oră pe lună. dar, pe lângă asta, experții mai spun că este nevoie și de anumite modificări pentru a menține la un nivel scăzut acest consum, iar asta se poate face prin optimizarea spațiului de locuit. Astfel, experții recomandă trucul genial care te ajută să economisești bani la facturi.

Care este trucul genial care te ajută să economisești bani la facturi

Deși, aparent, ceea ce ni se propune ar putea însemna ceva mai multe investiții, pe timp îndelungat se va dovedi că, de fapt, trucul genial care te ajută la consumul de energie și la facturi, merită acești bani.

Aici vorbim de mai multe lucruri, de la a utiliza anumite surse alternative de energie, la achiziția de electrocasnice eficiente, să ai un management mai bun al consumului de apă caldă, sau schimbarea actualelor becuri din casă cu unele extrem de economice.

Un alt aspect important, dar care te va ajuta la diminuarea consumului de energie electrică, este modul în care îți izolezi casa, mai ales dacă stai la curte. Și tot în același cadru, este important să poți investi în surse de eficientizare a iluminatului casei tale.

Dar, dacă e să faci un calcul, toate aceste aspecte costă, dar odată făcută investiția, în timp se va amortiza, și vei recupera în timp aceste sume, prin plata unor facturi mai mici, mai ales la consumul de energie electrică.

Încălzirea și aerul condiționat pot aduce economii

Nu este pentru prima oară când auziți această frază, iar ea este cât se poate de reală. Dar, asta se poate realiza numai dacă un proprietar de locuință alege o unitate care are un raport sezonier de eficiență energetică ridicat. Cu cât ratingul este mai mare, cu atât ai cel mai mic consum de energie electrică în timpul răcirii.

Fiecare producător de aparate de aer condiționat concurează în prezent pentru cel mai ridicat raport, companiile depunând eforturi susținute pentru a convinge consumatorii că îi pot ajuta să economisească bani la facturile lunare de curent electric.

Având în vedere că atât de mulți producători de aparate electrocasnice oferă acum produse conforme cu Energy Star, consumatorii nu vor avea probleme în a găsi articole care economisesc energie.