25 sept. 2022 | 19:12

Noul mod de calcul al facturilor la curent electric. Cum vor plăti românii consum de energie

Social
Noul mod de calcul al facturilor la curent electric. Cum vor plăti românii consum de energie
Guvernul va stabili saptamana viitoare cum se vor plati facturile de curent

S-a anunțat noul mod de calcul al facturilor la curent electric. Cum vor plăti românii consum de energie după ce guvernul va modifica modul de calcul al facturilor la energie electrică. Pe această temă, liberalii și social-democrații par a fi căzut în sfârșit de acord. Așadar, ce măsuri vor primi undă verde în zilele următoare, vedeți un pic mai jos.

Guvernul anunță săptămâna viitoare noua modalitate de calcul pentru facturile de energie electrică. Cum se va plăti curentul

Cea mai așteptată măsură care ar putea fi luată, mai întâi în coaliția de guvernare, este cea referitoare la felul în care vor fi calculate facturile la energie electrică.

În aceasta privință, membrii coaliției de guvernare au viziuni diferite. Astfel, în timp ce PSD vrea compensarea facturilor la valoarea lor reală din luna precedentă, liberalii susțin o variantă care să cuprindă o medie a fiecărei luni din ultimii trei ani.

Specialiștii în energie au anunțat că varianta PNL este mult mai păguboasă pentru români, în contextul în care aceștia au început să facă economie

Însă, specialiștii în energie anunță că varianta PNL ar putea să aducă facturi prea mari, care să nu reflecte consumul din acest an, unul în care romanii au început să reducă drastic consumul de curent electric.

Cu toate astea, după discuțiile din ultimele zile şi PNL îmbrățișează soluția PSD care prevede ca pragurile maxime de consum pentru care se acordă compensări, respectiv de 100 și 300 kWh/lună, să se raporteze la consumul curent și nu la media lunară de anul trecut, cum este forma actuală a OUG 119/2022.

Modalitatea de plată a curentului se va stabili în săptămâna ce urmează

O modificare adusă în Parlament ordonanței de urgenţă care prevede plafonarea facturilor la electricitate, va avea loc chiar în cursul săptămânii care urmează.

De asemenea, în ședința de guvern se va pune în practică programul rabla pentru becuri. Astfel, ministerul Mediului va veni cu o hotărâre de guvern prin care românii care vor să-și schimbe becurile în casă cu unele care au un consum mai mic pot să aplice pentru voucherele din programul Rabla pentru becuri.

Câți bani sunt alocați pentru programul Rabla pentru becuri

Întreg bugetul pe care îl are în vedere ministerul pentru programul Rabla pentru becuri însumează 400 de milioane de lei.

În plus, o altă măsură așteptată de la guvernul României este programul pentru reducerea consumului de energie pentru instituțiile publice, atât pentru cele centrale, precum şi pentru cele descentralizate.

Parteneri
Care este ultima dorință a lui Celine Dion. Artista suferă de o boală incurabilă, dar speră la o minune
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Angajații care vor primi primă de Paşte sau alte cadouri
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
AUSTRIA poate îngropa România. Ne decid soarta. S-a anunțat azi, 24 aprilie
Capital.ro
Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro