Cum arată și cât costă televizorul care are cel mai mic consum de energie electrică

Cum arată și cât costă televizorul care are cel mai mic consum de energie electrică
Toți suntem în căutarea unor dispozitive electronice, televizoare, stații audio, etc, sau gadget-uri, cre să fie bune, dar să aibă și un consum mic de energie.

Toți suntem în căutarea unor dispozitive electronice, televizoare, stații audio, etc, sau gadget-uri, cre să fie bune, dar să aibă și un consum mic de energie. În cazul televizoarelor este ceva mai greu, în ziua de astăzi, dar dacă ai răbdare și cauți, s-ar putea să ai noroc, mai ales că vineri începe și Black Friday, deci s-ar putea să-l găsești și la reducere, dacă ești în căutare de un televizor-monitor, de exemplu. Unul din marii producători, LG, are în gama sa astfel de produse, iar noi ne-am oprit asupra unia dintre ele.

Cum echilibrăm nevoia unui televizor bun cu un consum echilibrat

Așa cum spuneam, este ceva mai greu să facem acest lucru, dar nu imposibil. Trebuie răbdare și să știi unde să cauți când ai nevoie. În cazul nostru, ne dorim un televizr bun, dacă s-ar putea să fie și din generațe mai nou, cu tehnologie de ultimă oră, dar să și consume, relativ, mai puțin.

În cazul în care mai ești și gamer și ai un PC personal, dar ai rămas fără monitor, atunci raza noastră de căutare se va încadra la categoria de televizoare – monitor cu consum relativ mic. Pe piața de electronice din România există o ofertă consistentă în ceea ce privesc genul acesta de produse, ia noi ne-am oprit asupra unui produs din gama de televizoare marca LG.

Înainte de a vorbi despre el trebuie să vă spunem că nu facem un review al produsului, pentru că nu asta ne propunem, ci doar să vă prezentăm o opțiune, în cazul în care sunteți în căutare de așa ceva. Așadar, să trecem la a discuta despre produsul ales.

LG 28TN515S-WZ Smart LED TV/Monitor, HD, 70 cm

După cum spune și numele, produsul face parte din gama de produse Smart TV, având ca tehnologie LED. Produsul celor de la LG este un HD cu rezoluție de 1366*768 cu un ecran standard de 16*9. Restul specificațiilor le găsiți pe pagina producătorului sau, dacă vreți, pe pagina celor de la Altex, și nu numai. Prețul pentru un astfel de produs, cel puțin la Altex, este de doar 988,91 lei,  cu o reducere de 14%, de la 1.149,90 lei.

Ceea ce particularizează acest televizor marca LG, este faptul că este 2 într-unul, mai exact poate fi folosit atât ca televizor Smart, cât și ca monitor. Vă aduceți aminte, că vă spuneam la început despre asta. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui produs care să țină loc de televizor, dar și demonitor, produsul oferit de LG în această gamă vă poate satisface aceste necesități.

Televizorul LG cu clasa eficientă energetică A+

O altă particularitate a acestuia este consumul, că până la urmă asta ne interesează, un produs fiabil, dar cu un consum foarte mic. Din specificațiile tehnice (atenție, nu am testat fizic produsul!), acest televizor LG are un consum de 28W în timpul funcțiunii, iar în modul standby d doar 0,4W. Ceea ce mai trebuie spus, este că televizorul propus de LG face parte din clasa eficientă energetică A+.

Ce înseamnă clasa eficientă energetică A+

Dacă vă întrebați ce reprezintă CEE A+, vă putem spune că, în cadrul acestui sistem, fiecare semn + este considerat echivalent cu o eficiență energetică de 10%, astfel încât A+ este egal cu A-10%, A++ = A-20% și A+++ = A-30%.

Pentru aparatele care au un standard de eficiență energetică mai mare decât A+++, se poate folosi, de exemplu, clasificarea A-40%, ceea ce înseamnă că aparatul este cu 40% mai eficient. Diferența dintre A și A+ per spălare este de 0,18 kWh.

Un model A+ utilizează cu până la 20% mai puțină energie decât modelele echivalente cu rating A, iar gama lor de modele super-eficiente cu rating A++ utilizează cu până la 40% mai puțină energie decât un model echivalent cu rating A.

În cazul nostru, dacă vă decideți să cumpărați ast televizor LG cu CEE A-, veți avea numai de câștigat, dacă ne referim strict la consum.

Concluzie

Așa cum spuneam, nu ne-am propus să facem un review al produsului LG, ci doar să vă oferim o alternativă pentru a avea un produs multi-funcțional, care să satisfacă nevoile, dar să aibă și un consum cât se poate de mic. Acest televizor-monitor de la LG, credem noi că ar putea să vă fie de folos în această situție.

Dacă mai puneți în calcul că nici nu costă foarte mult, și că de Black Friday are un preț și mai mic, atunci concluzionăm că ar putea deveni un adevărat chilipir, ținând cont de toate caracteristicile sale de ordin tehnic și ca performanță.