E lege! Scutiri la plata impozitelor pentru casă, mașină și terenuri. Cine beneficiază de aceste facilități fiscale

E lege! Scutiri la plata impozitelor pentru casă, mașină și terenuri. Cine beneficiază de aceste facilități fiscale

Scutirile din liceu la care toți visam au devenit lege în viața de adult. Ele privesc casa, mașina sau terenurile. Cine beneficiază de aceste facilități fiscale?

Scutiri la plata impozitelor pentru casă, mașină și terenuri

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede scutiri de la plata impozitelor pe casă, mașină ori terenuri. Mai exact, șeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii referitoare la modificarea Codului fiscal în sensul scutirii de la plata unor impozite locale a persoanelor persecutate din motive etnice de către regimurile instaurate în România de la data de 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945. De menționat este că scutirea rămâne valabilă și în cazul transferului proprietății către copiii acestora.

E lege! Scutiri la plata impozitelor pentru casă, mașină și terenuri. Cine beneficiază de aceste facilități fiscale
Gata cu taxele pentru persoanele persecutate din motive etnice de către regimurile instaurate în România de la data de 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945

Propunerea legislativă pentru modificarrea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și pentru modificarea articolului 9 din Ordonanța Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi oamenilor persecutați de către regimurile instaurate în România cu începerea de la 6 septembrie 1940 până la data de 6 martie 1945 din motive etnice a fost adoptată de Camera Deputaților, în data de 18 septembrie, în calitate de for decizional. Conform documentului, nu se datorează impozit/taxă pe clădiri, teren și mijloc de transport pentru clădirea și terenul aferent folosite ca domiciliu, dar și pe mașina aflată în proprietatea ori coproprietatea persoanelor care se încadrează în termenii legii.

Alte persoane scutite de la impozitul pe clădire, teren și mijloc de transport

Legea nr. 111/2018, publicată în Monitorul Oficial, a adus schimbări Codului fiscal, extinzând categoriile de persoane care beneficiază de scutire pentru plata taxelor locale asupra impozituluui pe clădiri ori a impozitului pe teren. Legea păstrează la plată a impozitului pentru clădirea folosită ca domiciliu ori în coproprietate pentru oamenii cu handicap grav sau accentuat, anume gradul I de invaliditate și extinde scutirea la plata impozitului pe clădiri pentru persoanele care supraveghează, au în îngrijire sau în întreținere persoane cu handicap grav sau accentuat, adică gradul I de invaliditate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI