Noi reguli la ANAF. Legea care prevede reorganizarea instituției a fost votată

Noi reguli la ANAF. Legea care prevede reorganizarea instituției a fost votată
Reguli noi la ANAF. Instituția va fi reorganizată

Reguli noi la ANAF! S-a votat legea care vizează reorganizarea instituției. Camera Deputaților a anunțat, în cursul zilei de marți, proiectul de lege care prevede măsuri noi de reorganizare și de îmbunătățire a activității Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Ce modificări s-au adus?

Noi reguli la ANAF! S-a votat legea care prevede reorganizarea instituției

În cursul zilei de marți, Camera Depitaților a adoptat proiectul nou de lege care are în vedere măsuri mai bune de reorganizare și îmbunătățire a instituției din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Proiectul aferent prevede un transfer al inspectorilor antifraudă în cadrul parchetelor pe post de specialiști. Proiectul mai arată și că are ca obiect de reglementare reorganizarea Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF în sensul asigurării eficienței activității de prevenire și combatere a evaziunii fiscale, dar și a fraudei fiscale și vamale, conform mediafax.ro.

Inițiativa prevede și faptul că persoanele care sunt încadrate în funcția de inspector antifraudă din cadrul instituției vor fi transferate pe posturi de specialiști în cadrul parchetelor. Alineatul 4 din documentul oficial prevede că în exercitarea atribuțiilor de serviciu, inspectorii antifraudă efectuează: constatări tehnico-științifice ca mijloace de probă, investigații financiare în vederea indisponibilizării de bunuri, precum și alte verificări în materie fiscală, se abrogă, potrivit proiectului de lege. Dacă inspectorii antifraudă și șefii antifraudă de la ANAF promovează evaluările de integritate și examenele psihologice complexe, sunt eliberați din funcție. Proiectul de lege nu are un caracater organic și este depus în procedura de urgență. Acesta urmează să fie trimis către președintele României, pentru a putea fi promulgat.

Reguli noi la ANAF. Legea care prevede îmbunătățirea funcționării instituției
Reguli noi la ANAF. Legea care prevede îmbunătățirea funcționării instituției

Ce arată proiectul de lege?

„Persoanele încadrate pe funcţia de inspector antifraudă în cadrul Direcţiei de combatere a fraudelor la data intrării în vigoare a prezentei legi se transferă şi se reîncadrează în cadrul Parchetelor pe posturi de specialişti prevăzuţi la art. 116 alin. (5) şi art. 120 indice 1 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”
Proiectul de lege

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI