21 mart. 2019 | 07:12

După ce a băgat Tarom în criză, ministrul Transporturilor vine cu o soluție

Știri generale
După ce a băgat Tarom în criză, ministrul Transporturilor vine cu o soluție

Fără să aibă în vedere consecințele gesturilor sale, ministrul Transporturilor a demis în ultimele zile Consiliul de Administrație al Tarom și l-a lăsat fără un președinte. Răzvan Cuc are însă o soluție.

Ieri, am detalliat situația tensionată din cadrul Tarom și motivul pentru care întreaga sa flotă aeronautică ar putea fi parcată din cauza unui gest inconștient al coaliției PSD-ALDE, în frunte cu ministrul Transporturilor. Dintr-o mișcare de condei, compania românească risca să intre în faliment, dacă ar fi plătit toate despăgubilire clienților care s-au trezit cu zborurile anulate.

Într-o intervenție la TVR1, Răzvan Cuc a explicat miercuri seară cum vede el soluționarea problemei. Aseară, a promis că la 21:00 va intra în ședință cu oficialii de la Tarom și că, până la sfârșitul zilei, Tarom va fi avut un nou consiliu de administrație. „Vom avea un nou Consiliul de Administrație în seara aceasta. (…) La ora 21:00 a început ședința Consiliului de Administrație. (…) În primul mandat, în 2017, Taromul a fost unul dintre obiectivele de suflet”, a declarat ministrul Răzvan Cuc la TVR 1, potrivit Mediafax.

Gravitatea situației în care se află Tarom este amplificată de faptul că astăzi, 21 martie 2019, expiră mandatul directorului general, Werber Wolff. El a fost numit în funcție pe 20 noiembrie 2017. Pentru că tocmai a trecut de la PSD la partidul lui Ponta, Cuc s-a grăbit să dea vina pe fostul premier Tudose pentru toate problemele din Tarom. „Domnul Tudose mi-a sugerat să îl aduc pe domnul Wolff. N-am fost de-acord să îl pun. După ce am plecat, nu știu ce s-a întâmplat. Știm cu toții că l-a pus”, a subliniat Cuc.

Un nou director general al Tarom va fi numit pe parcursul zilei de azi, conform promisiunilor ministrului Transporturilor. Aparent, are deja pe cineva în vedere pentru respectivul post, dar a refuzat să-i dea numele. Argumentul principal al înlocuirii președintelui pleacă de la conturile Tarom. Între ianuarie și octombrie 2017, compania avea 80 de milioane de dolari în conturi, iar acum are doar 14 milioane de dolari.

„Am avut o discuție cu domnul Wolff care mi-a spus că sunt pierderi la combustibili, peste tot. Toată lumea este vinovată mai puțin el. N-am nicio problemă, poate omul are dreptate. Dar așa cum domnul Tudose l-a girat pe domnul Wolff și alți membrii din Consiliul de Administrație, de-acum intrăm noi cu oamenii din aviație, să facem ce trebuie. (…) Noul director general este din domeniu. Este om de meserie. Ce-a fost până acum a fost la Tarom epoca lui Tudose”, a precizat Cuc, de parcă s-ar afla în campanie electorală. Totul, în opinia sa ține de echipe, partide, cu ignoranță totală pentru problemele cauzate în ultimele zile.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro