Dragoș Pătraru critică dur mișcarea controversatului referendum

Dragoș Pătraru critică dur mișcarea controversatului referendum

Mai este doar o zi până la Referendumul pentru schimbarea constituției, însă părerile legate de acesta continuă să apară și să împartă oamenii în două tabere.

Săptămâna dinaintea referendumului a fost presărată cu îndemnuri din partea ambelor tabere. Am văzut până acum preoți care îndeamnă oamenii să meargă la referendum și cum Bucureștiul a fost înghițit la propriu de flyere ale Coaliției Pentru Familie. Pe de altă parte, avem campania „Iubirea nu se votează” care încearcă să țină piept opoziției. De asemenea, internetul ne-a arătat și poziția diverselor persoane publice, care au ales să-și exprime indignarea sau susținerea față de referendumul care ne bate la ușă.

Jurnalistul Dragoș Pătraru de la Starea Nației a ales și el să-și exprime părerea despre referendum, în stilul deja specific pe care l-a prezentat de-a lungul timpului în emisiunea sa.

El critică dur toată mișcarea referendumului, printr-un videoclip în care vorbește din postura unui simplu cetățean. Dintre replicile sarcastice extragem că Pătraru/Contribuabilul Popescu nu înghite gălușca cu poporul unit care trebuie să iasă la vot – lozincă folosită pentru a sensibiliza publicul – și nu crede nici în familiștii apăruți peste noapte.

Dragoș Pătraru condamnă inegalitățile din societate (cei care iau pensii speciale vs aproape jumătate din țară care muncește pe un salariu minim). De asemenea, el critică această bulă a familiei tradiționale perfecte, trâmbițată de Coaliția Pentru Familie, în condițiile în care femeile încă sunt tratate inferior bărbaților.

„Bărbat și femeie ziceți? De fapt, nu, om și femeie, așa e la voi!” Femeie, adică aia care e tratată la muncă ca o jumătate de bărbat și este plătită mai prost doar pentru că este femeie. Și e bătută ca nicăieri în lumea civilizată pentru că este femeie.”, a declarat acesta.

În finalul videoclipului acesta a precizat că „cetățeanul Popescu” nu va merge la referendum și că statul ar trebui să bată la ușa cetățenilor atunci când le va respecta drepturile tuturor.