Cine a vândut pâine „ambalată” în propagandă pentru referendum

Cine a vândut pâine „ambalată” în propagandă pentru referendum
Pâinea ambalată cu mesaje pro referendumului anti-gay din 6-7 octombrie. FOTO Cristina Rusu / Facebook.

Pâinea „ambalată” în pliante pentru referendumul anti-gay din 6 și 7 octombrie a devenit virală pe Facebook. Acum știm și cine a vândut-o așa.

Pe 2 octombrie au apărut pe Facebook poze cu pâinea în ambalajul căreia au fost introduse mesaje pro-referendum în favoarea votului cu „Da”. Pozele ar fi fost făcute în județul Bihor, conform primelor informații.

Ce știm acum e că firma care a distribuit pâinea este din Oradea și se numește Vital Produs SRL. A fost înființată în 1994 și produce marca Pită de Lugaș.

Unul din administratorii firmei a recunoscut că respectivele produse aparțin companiei și că, ei bine, sprijină referendumul anti-gay din 6 și 7 octombrie. Respectivele produse ar urma să fie retrase de pe piață în cursul zilei de 2 octombrie, conform Realitatea.

paine referendum pita
Pâinea ambalată cu mesaje pro referendum. FOTO Cristina Rusu / Facebook.

Firma aceasta nu e singura care face propagandă pentru referendum. Biserica nu lipsește.

Cu aproape o săptămână înainte de referendumul anti-gay, propaganda BOR a început să-și găsească loc în bisericile din țară, pornind de la Arhiepiscopia Tomisului.

După slujba susținută de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, la final, a luat cuvântul Arhidiaconul său, preotul Ioan Ardelean.

„Iubiţi credincioşi, de acum într-o săptămână să votaţi cu toţii DA, vă spun ca un păstor, pentru apărarea familiei adevărate, lăsată de Dumnezeu şi nu pentru tot felul de subterfugii, prin care să fie familii din persoane de acelaşi gen. Sper să avem bucuria votului împlinit, aveţi datoria ca pe toate rudeniile şi pe toţi vecinii să-i duceţi la vot, să avem un viitor care nu degenerează. Să ne ajute bunul Dumnezeu!”, a spus ierarhul înainte de a trece la binecuvântarea enoriaşilor.

În egală măsură, Liviu Dragnea, președintele PSD, a continuat propria propagandă la TV. El a spus că PSD face o campanie de informare a populației pentru a ajuta populația României ce înseamnă Da și ce înseamnă Nu.

N-au lipsit însă știrile false date de Dragnea. „Este temerea multora că se poate întâmpla ce s-a întâmplat în alte țări, să se legalizeze de exemplu căsătoria între un om și un animal”, a spus acesta.

Sursa: Realitatea
Urmăriți Playtech.ro și pe