Biserica lui Iohannis: Evanghelicii critică dur referendumul, dar apără familia

Biserica lui Iohannis: Evanghelicii critică dur referendumul, dar apără familia

Cei mai mulți români sunt de religie creștin ortodoxă, dar mai există alte 17 culte recunoscute în țara noastră și nu sunt toate încântate de utilitatea referendumului. Cea mai recentă opinie vine de la Biserica Evanghelică, cea care reprezintă religia președintelui țării.

Klaus Iohannis este de religie evanghelică. Biserica Evanghelică CA are aproximativ 5300 de credincioși în țara noastră, mai ales printre sași și reprezintă un cult recunoscut la nivel național, cu aceleași drepturi precum biserica ortodoxă, romano-catolică, greco-catolică și nu numai. Ca o premieră, oficialii bisericii evanghelice au dat un comunicat de presă prin care și-au exprimat opinia față de referendum și de familia tradițională.

„Un referendum iniţiat de o putere dictatorială şi distructivă şi care încalcă valorile democratice şi de demnitate umană cele mai elementare nu poate fi susţinut”, se arată într-un document semnat de episcopul Reinhardt Guib, episcopul vicar Daniel Zikeli și curatorul bisericii generale, Friedrich Philippi. Tonul general al discursului este unul foarte agresiv vizavi de guvernarea din țară și de modul în care a fost organizat referendumul anti-gay.

Poziția oficială a bisericii evanghelice a fost formulată ca un ghid pentru credincioșii cultului. „Situaţia este clară din punct de vedere biblic şi teologic. Dumnezeu Creatorul, Dumnezeu Fiul şi Apostolii, animaţi de spiritul lui Dumnezeu, văd în aceasta creaţia şi rânduiala sfântă a lui Dumnezeu, care trebuie respectată şi cinstită. Voia lui Dumnezeu devine evidentă pentru noi oamenii. O lume fără această rânduială sfântă a lui Dumnezeu este de neconceput. Ea este temelia pentru societatea creştină. B.E.C.A.R. învaţă, trăieşte şi propovăduieşte această rânduială sfântă şi creatoare de viaţă a lui Dumnezeu, fără echivoc”, se arată în comunicat, cu referire la familia tradițională, format dintr-un bărbat și o femeie.

„Căsătoria nu este contestată şi nu trebuie apărată. Nici chiar referendumul nu va aduce vreo modificare substanțială. Căsătoria este şi rămâne ancorată în Codul Civil. Majoritatea parlamentară şi Guvernul atrag atenţia asupra unei teme de formă. Scopul este de a distrage atenţia de la propria corupţie, violarea justiţiei, nepotism, ostilitatea faţă de UE şi democraţie. Face abuz de buna credinţă a  populației României pentru a se prezenta drept mântuitorii şi salvatorii credinței şi prosperităţii ţării. Polarizează şi politizează o iniţiativă creştină pentru a discredita adversarii politici. Acceptă alternativa unei divizări a populaţiei religioase creştine. Propagă sloganuri populiste, naţionaliste, dictatoriale, care nu sunt demne de o biserică”, se mai arată în comunicatul BECAR.

În finalul scrisorii se atrage atenția asupra nivelului de discriminare la care sunt supuși membrii minorității germane din țara noastră de către autoritățile de la București. Semnatarii susțin că biserica este parte integrantă a minorității germane, care este defăimată „în mod continuu, în special în activitatea educaţională, împiedicaţi şi colportaţi de reprezentanţii guvernului şi majorităţii parlamentare”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI