Dovada clară că Mirel Rădoi își merită postul de antrenor. Declarația asta spune tot

Dovada clară că Mirel Rădoi își merită postul de antrenor. Declarația asta spune tot
Dovada clară că Mirel Rădoi își merită postul de antrenor. Declarația asta spune tot

Mirel Rădoi a condus naționala U23 spre prima victorie la Jocurile Olimpice de la Tokio. Contestat de mulți, tânărul selecționer a dovedit că poate aduna un lot competitiv chiar și când cluburile îi refuză prezența vedetelor în echipă. România a învins cu 1-0 Hondurasul în primul meci din cadrul grupei B de la Olimpiada japoneză. Un triumf ce repetă, după 57 de ani, debutul tricolorilor la Jocurile Olimpice din 1964.

Dovada clară că Mirel Rădoi își merită postul de antrenor

Mirel Rădoi a trecut primul test de la Jocurile Olimpice. Naționala U23 a debutat cu o victorie în turneul olimpic de fotbal. Tricolorii au învins cu 1-0 reprezentativa Hondurasului, formație clasată pe locul 4 la precedenta ediție a Olimpiadei. Victoria a venit în urma autogolului marcat de Oliva, după un corner excelent executat de Andrei Ciobanu. La 57 de ani de la ultima participare a fotbalului românesc la un turneu olimpic, naționala începe tot cu o victorie, la fel ca în 1964. Atunci, jucătorii pregătiți de Silviu Ploeșteanu învingeau cu 3-1 Mexicul.

Mirel Rădoi a arătat că știe să adune un grup din „firimiturile” lăsate în urmă de decizia multor cluburi de a nu-și lăsa jucătorii la lotul olimpic. Acest lucru l-a impresionat și pe Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF.

Este o victorie meritată, este rodul inteligenţei şi sacrificiului. Poate nu am fost echipa care să dominăm Honduras, nu este o echipă uşoară. Ei au adus tot ce au mai bun în ţară. Trebuie felicitaţi băieţii pentru sacrifiu şi inteligenţă. Este foarte bine, este o mândrie pentru mine, de 57 de ani aşteptăm, îi felicit pe toţi. Mirel a fost un antrenor sigur în faza de apărare şi speculativ pe atac. Nu am fost frumoşi, dar am fost eficienţi. Mirel Rădoi este realist, ştie ce are la îndemână şi s-a adaptat. Dacă am fi avut toţi jucătorii care au participat la această calificare şi care ar fi avut dreptul să joace, am fi fost îndreptăţiţi să tânjim după o medalie. Eu am încredere în grupul ăsta, să vedem ce va fi”, a declarat Stoichiţă la TVR, după încheierea meciului.

Declarația asta spune tot

La finalul partidei, Mirel Rădoi, vizibil obosit, dar și fericit, a vorbit despre unitatea grupului, despre determinare și sacrificiu. Lucruri străine multora dintre criticii săi.

Victoria nu vine niciodată uşor. A fost unitate de grup, determinare, sacrificiu. Jucătorii au avut curaj şi personalitate. Am cedat iniţiativa, nu suntem la un nivel fizic foarte bun, dar sperăm de la meci la meci să mai acumulăm ceva. În următoarele două partide, cu 3 puncte, prin jocul rezultatelor, ne putem califica mai departe. Am primit multe urări de la delegaţia României, ne bucurăm că am debutat cu dreptul. Deja suntem câştigători, am venit aici ca învingători, sunt sigur că mai putem reuşi ceva”, a declarat Mirel Rădoi , conform aceleiași surse.

România are 3 puncte, la egalitate cu Noua Zeelandă care a învins, contrar calculelor hârtiei, Coreea de Sud, cu 1-0. În următoarea partidă, tricolorii îi vor înfrunta chiar pe sud-coreeni. Meciul se anunță cu atât mai greu, cu cât pentru asiatici este ultima șansă de a rămâne în jocul calificării în sferturile de finală. Partida se va disputa duminică, 25 iulie, de la ora 14.00, tot la Kashima.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI