Mirel Rădoi, în fața debutului la Jocurile Olimpice: „Cine câștigă joi are șanse la locul 2 în grupă”

Mirel Rădoi, în fața debutului la Jocurile Olimpice: „Cine câștigă joi are șanse la locul 2 în grupă”
Mirel Rădoi, în fața debutului la Jocurile Olimpice: „Cine câștigă vineri are șanse la locul 2 în grupă”

Mirel Rădoi, în fața debutului la Jocurile Olimpice. Naționala U23 va întâlni joi, 22 iulie, de la ora 14.00, reprezentativa similară a Hondurasului. România se află în grupa B a turneului olimpic, din aceasta mai făcând parte Coreea de Sud și Noua Zeelandă. Primele două clasate se vor califica în sferturile de finală. Este prima participare a naționalei de fotbal la Olimpiadă, după cea din 1964 desfășurată tot la Tokio.

Mirel Rădoi, în fața debutului la Jocurile Olimpice

Mirel Rădoi se află în fața debutului la Jocurile Olimpice. Aflat la conducerea naționalei U23, selecționerul a susținut o conferință de presă cu o zi înainte de primul meci din grupa B, cel împotriva Hondurasului. România participă la turneul olimpic de fotbal după o întrerupere de 57 de ani. În 1964, tot la Tokio, tricolorii au obținut locul 5. Este cea de-a 4-a participare a fotbalului românesc, în total, la Olimpiada de vară.

Mirel Rădoi a susținut o conferință de presă, miercuri, 21 iulie, alături de mijlocașul Mario Dulca. Rădoi a mărturisit că mai are două posturi de clarificat în echipa cu care va începe partida contra Hondurasului.

Mai avem două posturi de clarificat pentru titularizare, în rest știm echipa pentru mâine. Mai avem antrenamentul din această seară, iar mâine la prânz vom definitiva primul 11. În mare, însă, cunoaștem echipa de start, în urma rapoartelor noastre, în urma pregătirii din țară și de aici, din Japonia”, a declarat Mirel Rădoi, conform frf.ro.

„Cine câștigă joi are șanse la locul 2 în grupă”

Selecționerul a mai precizat că, în opinia sa, marea favorită a grupei este Coreea de Sud. În același timp, Rădoi este de părere că învingătoarea din partida România – Honduras are cele mai mari șanse de a ocupa locul 2 în grupă. Și, automat, își asigură calificarea în sferturile de finală ale turneului.

Coreea de Sud e favorită la locul 1 în această grupă pentru că au avut nevoie de mai puțin timp să se adapteze la fusul orar, cunosc particularitățile acestei zone unde jucăm, formează un lot foarte competitiv și puternic. Totodată, selecționerul lor este foarte bun. Celelalte 3 echipe cred că ne vom lupta pentru poziția secundă în grupă.
Practic, cine câștigă în meciul Honduras-România are foarte mari șanse să termine pe locul 2 în grupă. Dar Noua Zeelandă poate fi marea surpriză, se cunosc foarte puține informații despre această echipă”, a mai spus Mirel Rădoi, conform sursei citate.

România va mai juca duminică, 25 iulie, contra Coreei de Sud și miercuri, 28 iulie, împotriva Noii Zeelande. Primele două clasate se vor califica în sferturile de finală. Acolo vor întâlni una dintre ocupantele primelor două locuri din Grupa A. Aceasta este compusă din Japonia, Africa de Sud, Mexic și Franța.

 

 

Urmăriți Playtech.ro și pe