Ce i-a făcut Marius Șumudică lui Mirel Rădoi. Selecționerul României nu se aștepta la așa ceva

Ce i-a făcut Marius Șumudică lui Mirel Rădoi. Selecționerul României nu se aștepta la așa ceva
Ce i-a făcut Marius Șumudică lui Mirel Rădoi. Selecționerul României nu se aștepta la așa ceva

Marius Șumudică „i-a tras preșul de sub picioare” lui Mirel Rădoi. Selecționerul României a avut o misiune cumplit de dificilă în a aduna la lotul olimpic 20 de jucători. FRF și Rădoi s-au confruntat cu multe refuzuri din partea echipelor de club care n-au dorit să le dea drumul fotbaliștilor pentru Olimpiada de vară. Dacă unele refuzuri erau așteptate, altele l-au lut pe nepregătite chiar și pe selecționer.

Ce i-a făcut Marius Șumudică lui Mirel Rădoi

Marius Șumudică „i-a tras clapa” lui Mirel Rădoi, într-un moment important pentru naționala olimpică a României. Faptul că Jocurile Olimpice nu sunt în calendarul FIFA a dus la refuzul multor cluburi de a-și jucătorii la lotul olimpic. Au avut acest drept și s-au folosit de el. Astfel, tot mai mulți titulari cerți din naționala U23 au „picat”, rând pe rând, testul convocării. La unii s-au adăugat și accidentările suferite în timpul sezonului. Oricum, fotbaliști ca Dennis Man, Valentin Mihăilă, Ianis Hagi, Vlad Chiricheș, Denis Alibec nu vor merge la Jocurile Olimpice. Țara noastră participă pentru prima oară, după o întrerupere de 57 de ani, la turneul olimpic de fotbal.

România a fost repartizată într-o grupă ce părea, inițial accesibilă, cu Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă. Primul meci al tricolorilor va avea loc pe 22 iulie, contra Hondurasului. Dar cu o națională încropită pe genunchi situația nu mai pare atât de optimistă. Mai ales că Mirel Rădoi a primit o lovitură și de unde se aștepta mai puțin. FRF a anunțat, ieri, lotul celor 20 de fotbaliști convocați la naționala U23. Iar mirarea a fost mare când s-a observat că de la campioana CFR Cluj nu apare decât numele lui Denis Ciobotariu.

Selecționerul României nu se aștepta la așa ceva

Dacă de la unii patroni de echipă din Liga 1 nu avea așteptări, surpriza neplăcută a venit din altă parte. Inițial, campioana CFR Cluj s-a arătat disponibilă să lase la lot orice jucător va fi convocat.

E o mândrie să îmbraci tricoul echipei naționale. Nu știu cât de des ne vom întâlni cu această calificare la Jocurile Olimpice. Sunt convins că toți își doresc să joace la această Olimpiadă. Nu cred că este o problemă pentru noi să lăsăm jucătorii. E ceva firesc, întotdeauna am răspuns pozitiv pentru orice jucător care a fost chemat. Nu vor fi probleme”, a declarat, cu ceva vreme în urmă, Marius Bilașco, directorul sportiv al clujenilor, la Look Sport.

Dar, după preluarea echipei de către Marius Șumudică, ceva s-a schimbat. Și s-a schimbat atât de mult încât echipa din Gruia n-a mai lăsat decât un singur fotbalist la lotul olimpic, Denis Ciubotariu. Rădoi îi mai avea în vedere și pe Cristi Manea, Valentin Costache și Alexandru Chipciu, dar acestora nu li s-a mai permis venirea la naționala olimpică. CFR Cluj va debuta în turul 1 preliminar din Champions League pe 6 iulie, contra campioanei Bosniei, Borac Banja Luka. Cei 20 de fotbaliști din lotul olimpic se reunesc miercuri, la Mogoșoaia, unde vor sta în cantonament până pe 15 iulie. Apoi, delegația se va deplasa în Japonia, pentru a pregăti primul meci din grupe, programat pe 22 iulie.

Lotul naționalei olimpice a României

PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Denis Ciobotariu (CFR Cluj);

MIJLOCAȘI: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia);

ATACANȚI: George Ganea (Farul Constanța), George Pușcaș (Reading/Anglia).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI