01 apr. 2024 | 20:37

Doliu imens în lumea filmului. A murit o actriță celebră, care a câștigat și Globul de Aur

Diverse
Doliu imens în lumea filmului. A murit o actriță celebră, care a câștigat și Globul de Aur
"Minunata mea mamă s-a stins din viață liniștită”

Este doliu imens în lumea filmului. Cu o carieră cât o viață, și cu pelicule celebre în CV-ul ei, actrița s-a stins din viață la 97 de ani. Citește mai departe și află despre ce vedetă de la Hollywood este vorba.

Este doliu imens în lumea filmului! S-a stins din viață la 97 de ani

Hollywood-ul este mai sărac de astăzi, și lumea filmului internațional, în doliu, după ce Barbara Rush, starul din „It Came from Outer Space” și „Peyton Place „, câștigătoare a unui Glob de Aur, a murit. Avea 97 de ani. Fiica sa, Claudia Cowan, a confirmat moartea mamei sale.

„Minunata mea mamă s-a stins din viață liniștită la ora 5:28 în această seară. Am fost cu ea în această dimineață și știu că mă aștepta să mă întorc acasă în siguranță pentru tranziție.

Este potrivit că a ales să plece de Paște, deoarece era una dintre sărbătorile ei preferate și acum, desigur, Paștele va avea o semnificație mai profundă pentru mine și familia mea.”

Doliu imens în lumea filmului. A murit o actriță celebră, care a câștigat și Globul de Aur

Barbara Rush, o carieră pe parcursul a șapte decenii

Legendara actriță, a cărei carieră s-a întins pe parcursul a șapte decenii pe scenă, pe ecran și la televizor, a jucat alături de unii dintre cei mai emblematici actori de la Hollywood, printre care Paul Newman, Rock Hudson, Dean Martin, Marlon Brando, Frank Sinatra și Richard Burton.

Născută în Denver, Colorado, la 4 ianuarie 1927, absolventa Universității din California, Santa Barbara, în 1948, Barbara Rush și-a lansat cariera de actriță pe scenă, jucând la Pasadena Playhouse, unde a fost remarcată de un căutător de talente care a semnat un contract cu Paramount Pictures în 1950.

Și-a făcut debutul pe marele ecran în filmul „The Goldbergs” din 1950, bazat pe comedia dramatică radiofonică și televizată cu același nume a lui Gertrude Berg. După ce a jucat în „When Worlds Collide” din 1951 și „Flaming Feather” din 1952, Barbara Rush a făcut un rol excepțional pentru cariera ei în filmul SF horror „It Came From Outer Space” din 1953.

Doliu imens în lumea filmului. A murit o actriță celebră, care a câștigat și Globul de Aur

În 1954, a câștigat premiul Globul de Aur pentru cel mai promițător debutant, pentru interpretarea sa din acest film. Barbara Rush a făcut echipă cu Rock Hudson pentru prima dată în filmul western din 1954 „Taza, Son of Conchise”. Cei doi aveau să se reunească în același an pentru drama romantică „Magnificent Obsession” și din nou în filmul de aventuri „Captain Lightfoot” din 1955.

Alături de nume mari, în producții care au făcut istorie

Actrița avea să se facă și mai remarcată după ce a jucat în drama „Bigger Than Life” din 1956, aclamată de critici, alături de James Mason. În 1956, a jucat rolul tinerei Margaret Freemantle, pasiunea amoroasă a soldatului american Michael Whiteacre, interpretat de inegalabilul Dean Martin în drama din Al Doilea Război Mondial „The Young Lions”, în care au mai jucat Marlon Brando și Montgomery Clift.

Doliu imens în lumea filmului. A murit o actriță celebră, care a câștigat și Globul de Aur

Alături de Dean Martin

Actrița, care a devenit cunoscută pentru interpretarea femeilor din înalta societate, a interpretat-o pe moștenitoarea Joan Dickenson alături de Paul Newman în drama juridică „The Young Philadelphians” din 1959. Ea și Newman au jucat din nou împreună în filmul western „Hombre” din 1967.

A jucat-o pe Marian, fiica răzbunătoare a șefului mafiot, în musicalul din 1964 „Robin and the 7 Hoods”, în care au mai jucat Dean Martin, Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. și Bing Crosby. În perioada în care a lucrat la Paramount, Barbara Rush s-a împrietenit cu legenda de la Hollywood a acelor ani, frumoasa Marilyn Monroe.

Barbara Rush, obosită sub presiunea sistemului de studiouri de la Hollywood

Într-un interviu acordat în 2019 revistei Marin, Barbara Rush a explicat că s-a plictisit de sistemul de studiouri de la Hollywood după ce a umblat între contractele cu Paramount, Universal și 20th Century Fox, astfel aventurându-se în televiziune și a obținut rolul maleficei Nora Clavicle în serialul de succes „Batman” în 1968. Serialul, în care Adam West îl interpreta pe celebrul erou și Burt Ward pe Robin, partenerul său, a fost difuzat din 1966 până în 1968.

Doliu imens în lumea filmului. A murit o actriță celebră, care a câștigat și Globul de Aur

Frank Sinatra și Barbara Rush

După ce a jucat în „Batman”, actrița a continuat să o interpreteze pe Marsha Russell în populara telenovelă „Peyton Place”, jucând în 75 de episoade între 1968 și 1969. Ulterior, ea a jucat în telenovela ABC „All My Children” timp de 38 de episoade între 1992 și 1994.

Doliu imens în lumea filmului, după dispariția unei legende!

Pe lângă activitatea sa de film și televiziune, Barbara Rush a continuat să joace și pe scenă, primind prestigiosul premiu „Sarah Siddons” pentru interpretarea sa în producția teatrală din Chicago „40 Carats”.

În 1984, a jucat în piesa de teatru de pe Broadway „A Woman of Independent Means”. Din păcate, este doliu imens în lumea filmului, odată cu mortea celebrei actrițe Barbara Rush, la vârsta de 97 de ani.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
E total obligatoriu privind banii de pensii. Anunț de la Guvern azi, 30 aprilie: Nu se...
Capital.ro
Pericolul din vopseaua de ouă. Ce conține și cât de mult ne poate afecta sănătatea
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Alertă în SPAȚIUL AERIAN ROMÂNESC! Avion IRANIAN, interceptat
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro