Dezvăluirea care poate schimba soarta lui Gheorghe Dincă. Este vorba de una din victime

Gheorghe Dinca, judecat pentru uciderea Alexandrei Macesanu si Luizei Melencu

Aceasta este dezvăluirea care poate schimba soarta lui Gheorghe Dincă. A început judecata pe fond în dosarul crimelor de la Caracal de care este acuzat inculpatul Gheorghe Dincă. Avocatul familiei Măceşanu a declarat că va înainta o solicitare instanţei care ar putea schimba cursul procesului.

Răsturnarea de situație în cazul Caracal. Avocatul Alexandrei Măceșanu are o dezvăluire care ar putea schimba totul

Primul termen din judecata pe fond a dosarului Caracal, în care Gheorghe Dincă este acuzat de crimă, viol şi trafic de persoane, a început la Tribunalul Olt, cu uşile închise, spre dezamăgirea familiei Luizei Melencu.

Avocatul familiei Măceşanu, pe de altă parte, nu s-a arătat nemulţumit de decizia ca şedinţa de judecată să aibă loc în spatele uşilor închise, spunând că toate detaliile vor fi aduse la cunoştinţa jurnaliştilor de către părţi.

A început judecata pe fond în cazul crimelor de la Caracal
A început judecata pe fond în cazul crimelor de la Caracal

De ce se judecă procesul cu ușile închise

Având în vedere situaţia că Alexandra este minoră şi pe considerentul pandemiei, instanţa a dispus ca deocamdată acest proces să se judece cu uşile închise. Oricum presa va avea acces într-un viitor foarte apropiat la informaţiile care vor fi aduse la cunoştinţă prin noi şi prin participarea în sala de judecată.

Vom vedea ce se va întâmpla astăzi, dacă se va disjunge acest dosar, dacă vor rămâne în continuare cauzele reunite. Rămâne să vedem ce se stabili de către completul de judecată“, a declarat avocatul familiei Măceşanu.

Ce solicitări va face avocatul Alexandri Măceșanu

De asemenea, Aurel Moldovan a precizat, în schimb, ce solicitări va face către instanţă. Este vorba de solicitarea de disjungere a cauzei Alexandrei Măceașnu, principala motivaţie fiind aceea că situaţia adolescentei Alexandra Măceşanu este diferită de cea a Luizei Melencu, iar durata procesului s-ar prelungi foarte mult în situaţia în care lucrurile nu se separă.

Avocatul a declarat de asemenea că se va solicita refacerea expertizei medicale în baza căreia s-a emis certificatul constatator al decesului.

Cauzele ar trebui judecate aseparat

Vreau să pun în discuţie disjungerea acestui dosar, întrucât sunt, din punctul meu de vedere, cauze care ar trebui să se judece separat, având în vedere modalitatea în care au fost săvârşite infracţiunile de omor, trafic de minori, trafic de persoane.

Ideea este că, din probele ce urmează a fi administrate în această cauză, faţă de victima Măceşanu Alexandra, comportă o întârziere a acestei cauze datorită faptului că vom pune în discuţie refacerea rapoartelor de expertiză printr-o altă expertiză medico-legală, care să fie avizată de comisia superioară a Medicinei Legale.

La Luiza Melencu nu s-au găsit fragmente osoase

Vă daţi seama că s-a emis un act constatator de deces, la Luiza nu s-au găsit fragmente osoase şi nici nu s-a stabilit ADN-ul, astfel, având în vedere că nu este declarată decedată, sunt două cauze care ar trebui să se judece separat, adică n-ar trebui să stea după noi pentru că efectiv s-ar întârzia mai mult decât normal soluţionarea cauzei“, a mai spus Aurel Moldovan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI