19 aug. 2021 | 11:19

Dezamăgire cruntă pentru Simona Halep. Ce i-au descoperit medicii la analize, în această dimineață

Sport
Dezamăgire cruntă pentru Simona Halep. Ce i-au descoperit medicii la analize, în această dimineață
Dezamăgire cruntă pentru Simona Halep. Ce i-au descoperit medicii la analize, în această dimineață

Dezamăgire cruntă pentru Simona Halep. Jucătoarea din Constanța a revenit în circuitul mondial după cele 3 luni de pauză cauzată de accidentarea la gamba stângă. Deși a fost învinsă la Montreel, Halep a reușit prima victorie în turneul de la Cincinnati. Ea se declara încrezătoare, deși mărturisea că teama de accidentare a rămas. În această dimineață, însă, medicii i-au dat o veste proastă.

Dezamăgire cruntă pentru Simona Halep

Dezamăgire cruntă pentru Simona Halep. Numărul 14 mondial s-a bucurat de revenirea în circuitul mondial după lunile de pauză luate din cauza accidentării suferite la gamba stângă. Una mai gravă decât părea inițial, care a forțat-o să rateze toate obiectivele majore ale anului: Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice. Logodnica lui Toni Iuruc s-a întors pe teren la turneul de la Montreal, dar a fost învinsă în primul meci de americana Danielle Collins.

Totuși, Simona Halep s-a declarat mulțumită de nivelul său de joc. Așa că a abordat cu optimism și turneul american de la Cincinnati. A reușit să obțină o primă victorie, după un joc intens, contra polonezei Magda Linette, după 3 seturi. Dar, în cel de-al doilea set, Halep a simțit o durere la coapsa dreaptă și a fost nevoită să solicite un time-out medical. După reluarea jocului, ea a evoluat cu un bandaj aplicat pe piciorul care-i făcea probleme, dar a reușit să ducă partida la bun sfârșit.

Ce i-au descoperit medicii la analize, în această dimineață

Simona Halep se declara optimistă după victoria cu Linette și aștepta partida din turul 2 contra americanei Jessica Pegula. Ea a spus că s-a confruntat doar cu o contractură, dar mărturisea că există în ea o teamă permanentă de accidentare.

Mă simt bine, nu am avut așa mari dureri după pauza aceea de ploaie, am făcut un pic de fizioterapie, m-am recuperat, dar a fost doar o contractură, nu a fost întindere sau ceva mai grav. Am știut că nu e ca la Roma, acum știu cum e să ai o accidentare mai gravă. Deci mă simt ok. Sper mâine să mă simt la fel de bine.

Teama este permanentă acum, pentru că a fost o accidentare destul de gravă la Roma, nu am mai trăit așa ceva și, să ți se rupă mușchiul, nu este o treabă ușoară. A durat ceva până am revenit și bineînțeles că sunt un pic temătoare. 3 luni fără meci jucat, faptul că nu am jucat meciuri oficiale, îmi e mai greu acum, dar, de la o zi la alta, parcă e mai bine”, a spus Simona Halep la Digi Sport.

Dar de ce s-a temut, nu a scăpat. După o investigație medicală, Simona Halep a fost anunțată de doctori că are o mică ruptură musculară la adductorul drept. În consecință, ea a fost nevoită să-și anunțe abandonul din turneul de la Cincinnati cu puțin timp înainte de partida cu Pegula.

Din păcate, o radiografie din această dimineață a arătat că am o mică ruptură la adductorul piciorului drept și, din acest motiv, ar fi prea riscant să joc astăzi. Mă voi odihni și voi face totul pentru a fi pregătită de US Open. Pentru fanii din Cincinnati, a fost frumos să vă revăd“, a anunțat Simona Halep pe contul său de Twitter.

Ce înseamnă o asemenea accidentare pentru un sportiv

Ce înseamnă o ruptură în zona adductorilor au explicat pentru revistagalenus.ro Vlad Ilie (medic rezident, specialist în medicină sportivă, care lucrează la loturile naţionale de rugby juniori) şi Alin Popescu (medic primar de medicină sportivă).

Regiunea musculară inghinală reprezintă o zonă de tranziţie între trenul inferior şi superior, fiind implicată în aproximativ toate mişcările compuse ale membrului inferior. Astfel, apariţia unei afecţiuni în această zonă va scoate, cu siguranţă, sportivul din ciclul de antrenament şi, în anumite situaţii nefaste, poate duce la sfârşitul prematur al carierei֧. Cele mai multe cazuri provin din sporturi care presupun alergare intermitentă, schimbări de direcţie, mişcări repetitive în plan lateral sau aterizări”, au explicat specialiștii.

În privința recuperării, tratamentul e relativ același la toate leziunile muculare și implică inclusiv repaos pentru cîteva zile, lucru ce o va scoate pe Simona Halep, din nou, din ritmul de concurs.

Majoritatea leziunilor musculare sunt abordate conservativ prin repaus al membrului afectat, aplicaţii locale cu gheaţă (15-20 de min. de 6-7 ori pe zi). În cazurile în care e prezentă durerea, analgezia o realizăm cu paracetamol. Putem folosi în această fază proceduri terapeutice precum TENS sau terapia cu ultrasunet (program faza acută) pentru facilitarea vascularizaţiei locale. Ţinta acestei etape de recuperare e realizarea adducţiei coapsei împotriva gravitaţiei, fără durere”, au mai spus cei doi medici.

Organizatorii au fost alături de Simona Halep și i-au transmis un mesaj de susținere. „De trei ori finalistă aici, Simona Halep s-a retras din cauza unei accidentări. Fă-te bine, Simona!”, au scris americanii pe contul oficial de Twitter al competiției. Rămâne de văzut dacă Simona Halep va putea lua startul la US Open, ce va începe în 30 august, la New York.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Mare surpriză la Chefi la Cuțite. Cine e marele câștigător
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Capital.ro
"Aşa ai un ban în plus în buzunar. Îţi scoţi chiar şi de două ori banii" | Investiţia care devine tot mai profitabilă pentru români
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro