Simona Halep, noi declarații despre covid-19 la 6 luni de la vaccin. Ce dezvăluire a făcut sportiva

Simona Halep, noi declarații despre covid-19 la 6 luni de la vaccin. Ce dezvăluire a făcut sportiva
Simona Halep, noi declarații despre covid-19 la 6 luni de la vaccin. Ce dezvăluire a făcut sportiva

Simona Halep, noi declarații despre covid-19 la 6 luni de la vaccin. Numărul 13 mondial a fost printre primele jucătoare care s-au vaccinat contra noului coronavirus. Halep a trecut prin boală în toamna trecută și nu a vrut să riște nimic. Ea se numără printre susținătorii vaccinării ca unică variantă pentru oprirea pandemiei, lucru pe care l-a încurajat și de la Cincinnati, unde joacă în turneul WTA 1000.

Simona Halep, noi declarații despre covid-19 la 6 luni de la vaccin

Simona Halep, noi declarații despre covid-19 la 6 luni de la vaccin. Jucătoarea din Constanța a fost printre primele sportive care au luat măruri medicale pentru a se proteja contra noului coronavirus. Cu atât mai mult cu cît Halep făcuse boala în luna octombrie 2020. Așa se face că în momentul apariției vaccinurilor anti-covid 19, logodnica lui Toni Iuruc s-a grăbit să și-l administreze. Acest lucru s-a petrecut în februarie, la Institutul Cantacuzino, la revenirea de la Australian Open.

Simona Halep îi îndemna pe toți să ia aceeași măsură de precauție. În plus, ea se declara mult mai în siguranță după vaccinare, lucru imposibil până la apariția acestora.

Au fost emoții, dar am venit cu sufletul deschis și sunt foarte bine acum. Am făcut vaccinul Pfizer. Consider că e spre binele tuturor acest vaccin și de aceea am hotărât să îl fac. Sper ca tot mai mulți oameni să se vaccineze. Trebuie să fac și rapelul, mă liniștește acest lucru, sunt mai în siguranță după acest vaccin. Dar o să fiu în continuare extrem de precaută. Dacă e singura cale să scăpăm de pandemie, e bine să faci vaccinul”, declara Simona Halep după administrarea primei tranșe.

Ce dezvăluire a făcut sportiva

Spre deosebire de Simona Halep, alți sportivi din tenisul mondial nu au aceeași părere. Recent, grecul Stefanos Tsitsipas (3 ATP) a declarat înaintea începerii turneului de la Cincinnati că se va vaccina anti-Covid doar dacă va deveni obligatoriu. În primăvară, nici liderul mondial, sârbul Novak Djokovic nu a vrut să clarifice dacă s-a calificat sau nu. El a declarat, însă, că speră ca vaccinul să nu devină obligatoriu. Pe de altă parte, campioni ca Roger Federer și Rafael Nadal au sprijinit vaccinarea ca modalitate de revenire la normalitate în sport și în societate.

La rândul ei, Simona Halep a reiterat apelul la vaccinare, rămânând fidelă principiilor inițiale. Și a declarat că nu îi mai este frică de infectarea cu covid-19, simțindu-se protejată.

Nu îmi este frică (n.r. de infectarea cu Covid-19) pentru că sunt vaccinată. Mă simt protejată și am grijă. Port mască atunci când sunt înconjurată de oameni. Nu îmi plac bulele sanitare. Mă simt foarte stresată în ele. Așa că dacă oamenii s-au vaccina, ar fi mai bine pentru că nu ar mai exista atâtea restricții”, a declarat Simona Halep, prezentă la turneul WTA 1000 de la Cincinnati potrivit Reuters

Simona Halep va juca miercuri în turul 2 de la Cincinnati contra americanei Jessica Pegula. În primul tur, românca a dispus în 3 seturi de poloneza Magda Linette, fiind la prima victorie după pauza de 3 luni cauzată de accidentarea la gambă.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI