07 dec. 2020 | 20:31

Descoperire istorică făcută de americani. Medicamentul care blochează complet transmiterea virusului

Știri generale
Descoperire istorică făcută de americani. Medicamentul care blochează complet transmiterea virusului
Descoperire incredibilă. Acesta este medicamentul care stopează răspândirea coronavirusului

Medicamentul acesta blochează complet transmiterea virusului chinez. Descoperirea istorică făcută de americani schimbă tot despre COVID-19.

Medicamentul care opreşte răspândirea COVID-19

Studii recente realizate de Institute of Biomedical Sciences of Georgia State University demonstrează că medicamentul antiviral MK–4482 / EIDD–2801 / Monulparivir poate opri transmiterea coronavirusului în doar 24 de ore. Se pare că pastila a fost, de fapt, creată pentru a trata gripa.

“Este prima demonstrație a unui medicament administrabil oral care blochează repede transmiterea lui SARS-CoV-2, așa că s-ar putea să fie revoluționar”, scriu cercetătorii în articolul publicat în revista Nature Microbiology.

Antiviralul a fost dezvoltat de către cercetătorii de la Emory University din Atlanta împreună cu Drug Innovation Ventures at Emory (DRIVE), licențiată de Ridgeback Biotherapeutics în parteneriat cu Merck & Co.. Testele au fost efectuate pe dihori care, după tratamentul cu Monulparivir, nu au mai fost infectaţi cu noul coronavirus.

“Credem că dihorii sunt un model reprezentativ de transmitere, deoarece ei răspândesc cu ușurință SARS-CoV-2. Dar cei mai mulți nu fac o boală gravă, ceea ce este foarte similar cu transmiterea lui SARS-CoV-2 la adulții tineri.

Am observat anterior că medicamentul are activitate de spectru larg împotriva virusurilor respiratorii ARN și că tratamentul oral al animalelor infectate reduce cu mai multe ordine de mărime volumul particulelor transmise, reducând drastic transmiterea. Aceste proprietăți fac MK-4482/EIDD/2801 un candidat puternic la controlul farmacologic al Covid-19”,  spune dr. Robert Cox, cercetător postdoctoral în Plemper Group și coautor principal al studiului, conform HotNews.ro.

Ce efecte are asupra oamenilor tratamentul care opreşte răspândirea SARS-COV-2

De asemenea, specialiştii au declarat că, în cazul în care rezultatele obţinute pe dihori de vor confirma şi la oameni, persoanele pozitive cu SARS-COV-2 trataţi cu acest medicament nu vor mai infecta alte persoane după doar 24 de ore.

Deşi întreaga lume şi-a îndreptat atenţia acum către vaccinul împotriva coronavirusului, imunizarea în masa durează prea mult timp. Din acest motiv, cercetătorii încearcă să pună pe piaţă cât mai repede Monulparivir, care se afăa, pentru moment, în faza avansată a testelor clinice II / III. Mai mult, acesta poate avea mai multe beneficii: scurtarea fazei infecţioase, inhibarea progresului pacienţilor spre o formă mai gravă a bolii, dar şi stoparea răspândirii locale rapide a virusului.

În ceea ce priveşte vaccinarea în România, strategia naţională de imunizare a fost înscrisă în Monitorul Oficial.

„Este de așteptat ca disponibilitatea și accesul la vaccinurile împotriva COVID-19 să fie limitate în etapele inițiale ce vor urma autorizării, din cauza capacității insuficiente de producție și a cererii extrem de ridicate. Prin urmare, este important ca modalitatea de alocare și distribuire a vaccinurilor să se facă în mod echitabil”, se arată în document.

Grupurile prioritare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 sunt: personalul din domeniul sănătății, personalul din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției cu SARS-CoV2, personalul din alte domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Portretul lui Mihail Neamțu, noul președinte al Comisiei de Cultură. Cunoscut pentru dezinformări și acuzat de propagandă legionară
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Ștefan Hrușcă. Geanina a fost fotomodel și i-a dăruit artistului doi copii, un băiat și o fată
Unica.ro
Crăciun. Zodii care își schimbă cercul de prieteni anul viitor. Renunță la oamenii falși
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordinul în România. Se achită până la 9.720 lei anual
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mireasa Confesiuni, sezonul 6. Ce s-a întâmplat la Paris între Daiana și Cristi. De ce relația lor a ajuns în impas după logodnă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro