Descoperire istorică făcută de americani. Medicamentul care blochează complet transmiterea virusului

Descoperire istorică făcută de americani. Medicamentul care blochează complet transmiterea virusului
Descoperire incredibilă. Acesta este medicamentul care stopează răspândirea coronavirusului

Medicamentul acesta blochează complet transmiterea virusului chinez. Descoperirea istorică făcută de americani schimbă tot despre COVID-19.

Medicamentul care opreşte răspândirea COVID-19

Studii recente realizate de Institute of Biomedical Sciences of Georgia State University demonstrează că medicamentul antiviral MK–4482 / EIDD–2801 / Monulparivir poate opri transmiterea coronavirusului în doar 24 de ore. Se pare că pastila a fost, de fapt, creată pentru a trata gripa.

“Este prima demonstrație a unui medicament administrabil oral care blochează repede transmiterea lui SARS-CoV-2, așa că s-ar putea să fie revoluționar”, scriu cercetătorii în articolul publicat în revista Nature Microbiology.

Antiviralul a fost dezvoltat de către cercetătorii de la Emory University din Atlanta împreună cu Drug Innovation Ventures at Emory (DRIVE), licențiată de Ridgeback Biotherapeutics în parteneriat cu Merck & Co.. Testele au fost efectuate pe dihori care, după tratamentul cu Monulparivir, nu au mai fost infectaţi cu noul coronavirus.

“Credem că dihorii sunt un model reprezentativ de transmitere, deoarece ei răspândesc cu ușurință SARS-CoV-2. Dar cei mai mulți nu fac o boală gravă, ceea ce este foarte similar cu transmiterea lui SARS-CoV-2 la adulții tineri.

Am observat anterior că medicamentul are activitate de spectru larg împotriva virusurilor respiratorii ARN și că tratamentul oral al animalelor infectate reduce cu mai multe ordine de mărime volumul particulelor transmise, reducând drastic transmiterea. Aceste proprietăți fac MK-4482/EIDD/2801 un candidat puternic la controlul farmacologic al Covid-19”,  spune dr. Robert Cox, cercetător postdoctoral în Plemper Group și coautor principal al studiului, conform HotNews.ro.

Ce efecte are asupra oamenilor tratamentul care opreşte răspândirea SARS-COV-2

De asemenea, specialiştii au declarat că, în cazul în care rezultatele obţinute pe dihori de vor confirma şi la oameni, persoanele pozitive cu SARS-COV-2 trataţi cu acest medicament nu vor mai infecta alte persoane după doar 24 de ore.

Deşi întreaga lume şi-a îndreptat atenţia acum către vaccinul împotriva coronavirusului, imunizarea în masa durează prea mult timp. Din acest motiv, cercetătorii încearcă să pună pe piaţă cât mai repede Monulparivir, care se afăa, pentru moment, în faza avansată a testelor clinice II / III. Mai mult, acesta poate avea mai multe beneficii: scurtarea fazei infecţioase, inhibarea progresului pacienţilor spre o formă mai gravă a bolii, dar şi stoparea răspândirii locale rapide a virusului.

În ceea ce priveşte vaccinarea în România, strategia naţională de imunizare a fost înscrisă în Monitorul Oficial.

„Este de așteptat ca disponibilitatea și accesul la vaccinurile împotriva COVID-19 să fie limitate în etapele inițiale ce vor urma autorizării, din cauza capacității insuficiente de producție și a cererii extrem de ridicate. Prin urmare, este important ca modalitatea de alocare și distribuire a vaccinurilor să se facă în mod echitabil”, se arată în document.

Grupurile prioritare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 sunt: personalul din domeniul sănătății, personalul din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției cu SARS-CoV2, personalul din alte domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI