Administrarea unui supliment de vitamina D poate preveni infecția cu virusul care cauzează boala coronavirusului. Mai multe cercetări sugerează că „vitamina soarelui” poate juca un rol important în cât de grav te poate afecta coronavirusul. Iată care este legătura dintre vitamina D și coronavirus, potrivit celor de la mayoclinic.org.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, nu există suficiente date pentru a recomanda utilizarea vitaminei D pentru a preveni infecția cu virusul care cauzează coronavirusului sau pentru a trata coronavirusului.
Mai multe studii recente au analizat impactul vitaminei D asupra coronavirusului. Un studiu efectuat pe 489 de persoane a constatat că cei care aveau un deficit de vitamina D au fost mai predispuși la testarea pozitivă a coronavirusului decât persoanele care aveau niveluri normale de vitamina D.
Alte cercetări au observat rate ridicate de deficit de vitamina D la persoanele cu coronavirus, care au prezentat insuficiență respiratorie acută. Acești oameni au avut un risc semnificativ mai mare de a muri.
Și un studiu mic, randomizat, a constatat că din 50 de persoane spitalizate cu coronavirus, cărora li s-a administrat o doză mare de un tip de vitamina D (calcifediol), doar unul a avut nevoie de tratament în unitatea de terapie intensivă. În schimb, dintre cele 26 de persoane cu coronavirus cărora nu li s-a administrat calcifediol, 13 trebuiau tratați în secția de terapie intensivă.
În plus, deficitul de vitamina D este comun în Statele Unite, în special în rândul persoanelor hispanice și negre. Aceste grupuri au fost afectate în mod disproporționat de coronavirus.
Deficitul de vitamina D este, de asemenea, mai frecvent la persoanele în vârstă, la persoanele care au masă corporală mai mare (obezitate) și la persoanele cu tensiune arterială crescută (hipertensiune). Acești factori cresc, de asemenea, riscul apariției simptomelor severe ale coronavirusului.
Cu toate acestea, în ultimii ani, două studii clinice randomizate care au studiat efectele suplimentării cu vitamina D au avut rezultate mai puțin pline de speranță. În ambele studii, doze mari de vitamina D au fost administrate persoanelor care aveau deficiențe de vitamina D și erau grav bolnave – nu cu coronavirus.
Vitamina D nu a redus durata șederii lor în spital sau ratele de mortalitate în comparație cu cele cărora li s-a administrat un placebo.
Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina ce rol, dacă există, ar putea juca deficitul de vitamina D și vitamina D în prevenirea și tratamentul coronavirus.
Între timp, dacă aveți un deficit de vitamina D, discutați cu medicul dumneavoastră dacă un supliment ar putea fi potrivit pentru dumneavoastră. Dacă sunteți îngrijorat de nivelul de vitamina D, adresați-vă medicului dumneavoastră despre verificarea acesteia.
Imunologul Anthony Fauci, pare să fie singura persoană de peste ocean, care pare să aibă habar despre ce face cu pandemia. Chiar el a anunțat în septembrie că ia astfel de suplimente, pentru a ține virusul la distanță.
”Fauci spune că ia suplimente de vitamina D și C și că acestea vă pot diminua ‘susceptibilitatea la infecție’ ”, potrivit celor de la insider.com