Teste pentru coronavirus la doar 5 euro în România! Pentru cine sunt destinate

Teste pentru coronavirus la doar 5 euro în România! Pentru cine sunt destinate
Testul pentru coronavirus pe care toată lumea o să vrea să îl facă. Primeşti rezultatul în 12 minute!

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, a anunţat că testele rapide PCR vor putea fi folosite în sport. Au fost certificate în România, aspect foarte important pentru deblocarea unor competiţii. În special la nivel de copii şi juniori, unde lucrurile se aflau într-un mare impas. Rezultatele testelor PCR vine în aproximativ 15 minute şi, cel mai important, preţul este unul foarte mic. Doar cinci euro costă un test, astfel că va putea fi utilizat şi la nivel de juniori, dar şi în sporturi ceva mai puţin bogate. Inclusiv la nivelul fotbalului se va produce o economie importantă.

Ionuţ Stroe este convins că reglementările din sport pentru limitarea pandemiei de coronavirus sunt foarte bune

„Am o veste bună. Lucrăm la modificarea ordinului care reglementează modul de testare a sportivilor din România. În România de curând au fost certificate acele teste ieftine şi rapide care funcţionează în Uniunea Europeană.

Iar sportivii din România vor putea folosi aceste teste mult mai ieftine pentru competiţiile noastre interne. Eu ştiu că preţul lor este undeva la 5 euro.

Ionuț Stroe nu exclude posibilitate de a stopa din nou toate competițiile sportive

Chiar în aceste momente am modificat şi am trimis la Ministerul Sănătăţii noul ordin care practic dă posibilitatea sportivilor să folosească aceste teste ieftine şi eficiente. Deblocăm astfel şi competiţiile pentru copii şi juniori, pentru că asta era marea problemă, nu îşi permiteau testele PCR.

Acum putem debloca şi ligile inferioare. Deci e o chestiune de o zi sau două… voi anunţa public atunci când va veni şi de la Ministerul Sănătăţii acest ordin modificat”, a declarat Ionuţ Stroe miercuri, într-o conferinţă de presă.

Ionuţ Stroe spune că reglementările din sport sunt foarte bune în lupta cu pandemia de coronavirus. Ca dovadă pentru asta, consideră el, faptul că majoritatea competiţiilor se pot desfăşura încă. În plus, rata de îmbolnăvire între sportivii profesionişti nu este una chiar mare.

„Din cauza pandemiei, se ştie că sportul a fost blocat. Dar am reuşit să îl deschidem în siguranţă treptat. Iar toţi cei care practică sport azi după regulile MTS şi MS o fac în deplină siguranţă. Există filtre care împiedică deschiderea focarelor în sport şi care protejează sănătatea sportivilor.

Iar numărul cazurilor de COVID este unul relativ mic. Mai mult decât atât am putut organiza în România şi competiţii internaţionale. În acest moment toate loturile naţionale şi olimpice îşi pot desfăşura activitatea. Şi aş putea spune că sportul este unul dintre domeniile foarte bine reglementate când vorbim despre protejarea sănătăţii participanţilor”, a mai spus Ionuţ Stroe la conferinţa de presă.