Delia rupe tăcerea despre banii ceruți Guvernului. Pentru cine ar fi, de fapt

Delia rupe tăcerea despre banii ceruți Guvernului. Pentru cine ar fi, de fapt
Ce spune Delia despre banii ceruţi Guvernului pentru artişti

Delia rupe tăcerea despre banii ceruţi Guvernului, alături de alţi artişti. Celebra cântăreaţă şi jurată de la “X Factor” şi “iUmor” spune pentru cine ar fi, de fapt, aceştia. Internauţii au judecat-o imediat.

Ce spune Delia despre banii ceruţi Ministerului Culturii

Scrisoarea deschisă adresată Guvernului prin care artiştii cer Ministerului Culturii să acorde schema de ajutor de stat tuturor artiştilor şi lucrătorilor din industria spectacolelor a stârnit controverse în mediul online. Printre cei care au semnat-o se numără Inna, Smiley, Antonia, Adda, Carla’s Dreams, Loredana şi Delia. Aceasta a fost acuzată de sute de internauţi de faptul că, deşi “se scaldă” în bani şi pleacă în vacanţe care mai de care mai scumpe, aceasta doreşte să fie “despăgubita” de stat.

Sătulă de întreaga situaţie, Delia rupe tăcerea despre banii ceruţi Guvernului şi explică pentru cine ar fi, de fapt. Vedeta a publicat pe reţelele de socializare un mesaj în care a ţinut să spună tuturor că această scrisoare nu a fost trimisă pentru că ea să primească sumele respective. Mai exact, vorbeşte despre dansatori, sunetişti, tehnicieni sau intrumentisti care nu au avut posibilitatea de a strânge suficienţi bani încât să trăiască fără griji o perioadă atât de lungă.

“NU ESTE DESPRE MINE! Este despre o întreagă industrie care s-a oprit! Despre instrumentişti, dansatori, sunetişti, tehnicieni, despre oamenii nevăzuţi din spatele scenei care fac lucrurile posibile la fiecare eveniment!

Nu o să rămân indiferentă doar pentru că nu sunt la limita de jos a existenţei. E absolut NORMAL să susţin o asemenea petiţie pentru industria din care fac parte. Voi face asta în continuare. Împreună vom putea depăşi această perioadă”, a scris jurata de la Antena 1.

Peste 90 de artişti cer ajutorul Guvernului

Postarea Deliei vine ca răspuns pentru criticile primite în urma semnării unei scrisori trimise Ministerului Culturii. Peste 90 de artişti au cerut Guvernului ajutor pentru cei care nu se pot susţine financiar în toată această perioadă în care evenimentele sunt interzise.

“Domnului prim-ministru Ludovic Orban, domnului ministru al Culturii Bogdan Gheorghiu, doamnei vicepremier Raluca Ţurcan, stimată doamnă, stimaţi domni, Am luat la cunoştinţă că Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului României, a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural, ale cărui activităţi au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Însă am constatat cu surprindere că artiştii nu sunt incluşi în planul Guvernului. Citind cele cinci măsuri vizate în schema de ajutor de stat am observat că acestea se adresează doar operatorilor culturali, organizatorilor de festivaluri şi evenimente culturale, organizatorilor de evenimente muzicale şi stand-up comedy, vânzătorilor de bilete, librarilor şi editorilor, artiştii nefiind incluşi în niciuna dintre aceste măsuri”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI