Decizia luată de Orban, după anunțul lui Iohannis. Ce li se pregătește românilor

Decizia luată de Orban, după anunțul lui Iohannis. Ce li se pregătește românilor
Decizia luată de Orban, după anunțul lui Iohannis

Ludovic Orban a lansat, miercuri, un avertisment de la Palatul Victoria privind creșterea alarmantă a numărului de infectări cu noul coronavirus. Premierul României susține că virusul nu iartă pe nimeni, nici pe cei ce nu cred în existența lui. Totodată, șeful Guvernului a declarat că se va lua orice măsură se impune pentru sănătatea colectivă.

Virusul nu iartă pe nimeni. Nici pe cei ce nu cred în el

Premierul Ludovic Orban îi îndeamnă pe români să respecte regulile de siguranță pentru a se proteja pe ei și pe cei dragi ai lor. La fel ca șeful DSU, Raed Arafat, acesta atragea atenția asupra faptului că în ultimele luni s-au intensificat campaniile care au ca scop „să determine românii să nu creadă în virus, să nu respecte normele, să ignore pericolul“, iar „din păcate, aceste campanii au dus la consecințe. Numărul celor care nu respectă regulile a crescut“.

„Suntem într-un moment de cumpănă. Există riscul unei creșteri a numărului de cazuri. Guvernul este la datorie, alături de toate celalte autorități care sunt implicate în lupta anticovid.

Transmit un mesaj de încredere că Parlamentul va înțelege situația în care ne găsim și va adopta legea care să ne permită să dispunem în continuare de toate instrumentele, respectiv posibilitatea instituirii carantinei și izolării la domiciliu, posibilitatea tratării persoanelor infectate într-un mediu aflat sub controlul medicilor și personalului medical.

Doar Guvernul, doar autoritățile singure, nu pot să asigure stăvilirea epidemiei și revenirea la normalitate. Avem nevoie de implicarea tuturor celorlalte instituții. Avem nevoie de un comportament responsabil din partea tuturor liderilor politici, reprezentanților acestora în instituții publice. Avem nevoie de o implicare serioasă și responsabilă a tuturor companiilor, pentru că acestea sunt responsabile de respectarea regulilor de protecție sanitară“, a declarat Ludovic Orban.

„Avem nevoie ca fiecare cetățean să ne fie alături“

Șeful Guvernului a făcut apel la unitate în această perioadă de criză, subliniind că rolul fiecăruia dintre noi este important în depășirea acestei epidemii.

„Avem nevoie de fiecare cetățean român să fie alături de noi contra unei epidemii fără precedent care poate pune în pericol orice cetățean.

Din păcate, ne-am confruntat, în ultimele luni, cu campanii organizate care au avut ca scop să determine românii să nu creadă în virus, să nu respecte normele, să ignore pericolul. Și din păcate, aceste campanii au dus la consecințe. Numărul celor care nu respectă regulile a crescut“, a completat premierul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI