De ce Virgil Ianțu nu mai cântă cu Ștefan Bănică Jr., de fapt: „Nu ne vorbeam, era nenatural”

De ce Virgil Ianțu nu mai cântă cu Ștefan Bănică Jr., de fapt: „Nu ne vorbeam, era nenatural”
Virgil Ianțu, de la muzică la vedetă TV

Astăzi, un cunoscut om de televiziune, cu multe ore de emisie la activ, Virgil Ianțu este cunoscut de aproape toată lumea. Dar, poate puțini își mai aduc aminte de începuturile carierei sale. La acel moment, Virgil Ianțu făcea parte din band-ul celebrului Ștefan Bănică Jr. După o lungă perioadă de activitate în cadrul band-ului, Ianțu și-a croit singur cariera de astăzi, una plină de realizări. Recent a povestit de perioada colaborării cu Bănică jr. A vorbit și despre motivul pentru care cei doi nu s-au mai intersectat, muzical vorbind.

Virgil Ianțu, de la muzică la vedetă TV

Ajuns astăzi la 51 de ani, Virgil Ianțu se făcea remarcat prin părul său grizonat și calitățile sale muzicale de excepție. Încă din anii copilăriei, vedeta a avut aptitudin muzicale, studiind la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”. După terminarea liceului este admis la Universitatea Națională de Muzică București, pe care a absolvit-o în 1995. Intră în celebrul cor Madrigal, activând încă din perioada facultății, între anii 1990 și 1999. Cât despre perioada de început, Virgil Ianțu declara într-un interviu:

„Eram cu mama, am amintirea asta foarte bine întipărită în mintea mea. Aveam 5 ani, momentul se întâmpla la Colegiul Național de Artă Ion Vidu. Era un profesor de pian, care dădea tonul, trebuia să îl recunoști cu vocea ta.

Când să ne pregătim să plecăm, m-a felicitat, și exact în acel moment, profesoara i-a propus mamei mele, să aplic la cursurile teoretice pentru preșcolari, profesoara insistând de asemenea, să mă învețe vioară, cu condiția să mă înscriu la clasa ei. Acesta a fost doar începutul, am muncit mult, și am intrat la Corul Madrigal, trebuia să plătesc 70.000 lei, echivalentul unei Dacia, în vremea aceea.”, povestește Virgil Ianțu.

După anul 2000, cariera lui Virgil avea să se schimbe total, după ce intra pentru prima dată într-o televiziune, ca moderator.

„Am ajuns în lumea televiziunii dintr-o pură întâmplare. Una fericită, fiindcă am întâlnit persoane care m-au ajutat. Stând aproape lângă ei am învățat să îmi pese de aceia, de la care mereu am primit câte ceva.

De fapt, cel mai frumos cadou pe care l-am primit de la o colegă a fost, păpușa mea Barbie, Jasmina, de fapt păpușa noastră Barbie.”, mai povestește vedeta.

A prezentat pe rând, „Vrei să fii miliardar”, emisiunea concurs „ Star Factory”, emisiunea cu vedete „70’s show”. Au mai fost și emisiunile cu copii, „Te crezi mai deștept?”, „Copii spun lucruri trăznite”, care continuă și azi pe Youtube,  apoi „Vrei să fii milionar?” la Kanal D, iar acum la TVR 2, Virgil Ianțu este gazda emisiunii „Câștigă România”.

„A fost un moment între noi care nu a căzut bine”

Una din perioadele care i-au marcat cariera, a fost în timpul Conservatorului, activând în trupa „The Fifties”, avându-l ca solist pe nimeni altul decât Ștefan Bănică Jr. Dar, deși au avut o perioadă de nouă ani extrem de bună din punct de vedere muzical, se pare că între cei doi au apărut problemele. De altfel, mai spune Virgil Ianțu, acesta a fost unul din motivele pentru care a și renunțat la trupă.

„Pe Ștefan l-am cunoscut la Conservator. Cântam la chitară împreună, ne-am plăcut, muzica ne-a împrietenit. Apoi ne-a venit ideea asta de a face grupul vocal, The Fifties. Ceea ce făceam noi acolo era la un nivel foarte ridicat din punct de vedere muzical. Stiam ce înseamnă armonie, știam ce înseamnă partituri.

A ținut vreo nouă ani. A fost un moment între noi care nu a căzut bine… După o vreme am găsit puterea de a sta la masă, de a vorbi. Nu ne-am vorbit câteva luni, ne vedeam, dar nu ne vorbeam, era nenatural, mai ales că jucam și în aceeași piesă la teatru”, a povestit Virgil Ianțu la podcast-ul lui Cătălin Măruță.

Citește și: Care este numele real al lui Virgil Ianțu. Puțină lume știe adevărul, Ștefan Bănică jr. i-a dat porecla

Virgil Ianțu: „Suntem niște părinți fericiți”

Cât despre viața personală, este în aceeași relație de mai bine de 33 de ani, de pe vremea când Virgil Ianțu avea 18 ani. Este căsătorit cu iubita sa din adolescență, Roxana Alexandru, alături de care are și o fiică, pe nume Jasmina.  Într-un interviu acordat anul trecut celor de la Unica, Virgil Ianțu povestește despre fiica sa, Jasmina, declarând:

„Cu toate toanele perioadei, cred că suntem niște părinți fericiți. A contat mult comunicarea cu ea de când era foarte mică și comunicarea între noi doi, ca părinți.

Mulțumim lui Dumnezeu și, bineînțeles, Jasminei, că nu avem probleme majore și asta mă face să spun că să fii tată de fată este cel mai frumos lucru din lume! Ce fericiți suntem că Jasmina s-a gândit să ne aleagă pe noi!”, a povestit Virgil Ianțu.

Are o familie frumoasă, o carieră de succes, și se gândește, într-un fel sau altul, să revină și la muzică.