Obiectele din casa ta pe care să le ascunzi de pisică sau de câine. E interzis să ajungă lângă ele

Obiectele din casa ta pe care să le ascunzi de pisică sau de câine. E interzis să ajungă lângă ele
Alimente și obiecte periculoase pentru animalele de companie

O mare parte dintre români au animale de companie, însă nu toți știu că acestea nu au voie să se atingă de unele obiecte sau alimente. Este bine să te asiguri că animalul tău stă departe de următoarele obiecte care îi pot dăuna.

Obiecte interzise pentru animalul tău de companie

Câinele și pisica sunt, de regulă, animalele de companie pe care majoritatea românilor le au în case. Trebuie să avem grijă, deoarece în căminul nostru pot exista anumite obiecte care, dacă sunt ingerate, le pot face rău animalelor.

Pentru a preveni orice accident, cel mai bine ar fi vă asigurați că depozitați obiectele într-un loc în care câinele sau pisica nu au acces și nu pot ajunge niciodată. Iată câteva exemple.

  • Jucării

Nu spunem ca animalul dumneavoastră să nu aibă jucării, însă cele mici sunt atractive pentru animalele de companie, exact ca și în cazul unui copil. La fel ca și în cazul celor mici, există riscul de sufocare. Aici ne referim la jucării precum lego, puzzle, zaruri, piese de șah, nu la cele speciale pentru animale.

  • Mare atenție la băuturi

Anumite băuturi sunt toxice pentru animalul de companie. Pe această listă se află ceaiul și cafea, băuturi care cu siguranță ar trebui să stea departe de câinele sau pisica din căminul dumneavoastră. O altă băutură periculoasă la care probabil v-ați gândit deja este alcool.

Dacă sunt consumate de animalele de companie, băuturilor alcoolice pot provoca vărsături, diaree și dificultăți de respirare, lucru care ar putea fi fatal pentru ele.

Ce alimente trebuie să ascunzi de câinele sau pisica

  • Medicamentele destinate oamenilor

În cazul în care animalul de companie consumă medicamente destinate oamenilor, ar avea foarte mult de suferit. De exemplu, analgezicele, precum paracetamolul sau ibuprofenul, pot fi deosebit de periculoase. La fel de nocive sunt și vitaminele sau minerale, cele destinate oamenilor.

  • Obiecte de mici dimensiuni

La fel ca și în cazul jucăriilor, orice obiect mic ingerat poate sufoca animalul de companie. În afară de jucării mici, ar trebui să mai fiți atenți la obiecte precum: baterii, nasturi, agrafe, agrafe de păr, dischete demachiante, cabluri mici de cauciuc, bețișoare de urechi, ață dentară, monezi etc.

  • Ciocolată, dulciuri și alte alimente asemănătoare

Ciocolata este gustoasă și sănătoasă, mai ales cea neagră, însă nu și pentru animalele noastre de companie, mai ales câinii. De asemenea, bomboanele, guma de mesteca, strugurii, stafidele, sarea și usturoiul sunt toxice pentru animale. Zahărul din dulciuri îi pot provoca animalului de companie dureri de stomac.