Pisica ta nu este orice felină. El sau ea face parte din familia ta, este confidentul tău de încredere și primul care te întâmpină acasă, după o zi lungă la birou. De aceea, este important să ai cea mai mare grijă de cel mai bun prieten al tău, dar uneori nu este ușor să ajungi la rădăcina unor probleme grave ce pot fi legate de genetică. Cum poți afla dacă pisicuța ta este bolnăvioară.
Cel mai simplu mod de a-ți cunoaște cu adevărat felina blănoasă este să-i faci un test ADN și de sănătate. Nu numai că îți oferă o perspectivă științifică adevărată, dar acest lucru te va apropia și mai mult de pisica ta.
Specialiștii au inventat un test ADN Basepaws Breed + Health, un test de genetică a pisicii la domiciliu. Prin intermediul acestei examinări, vei putea afla despre rasa, sănătatea, trăsăturile și obiceiurile pisicii tale în doar câteva minute.
Acest kit de testare bine revizuit oferă un tampon non-invaziv, ușor de manevrat de pisicuța ta. Tot ce trebuie să faci este să colectezi ADN-ul animăluțului, tamponându-i ușor interiorul obrazului și apoi să trimiți mostra la laborator.
Vei primi un raport complet ce include o comparație a 4 grupuri principale de rase și 21 de rase individuale, harta cromozomilor, indicele pisicilor sălbatice, 39 de markeri genetici asociați cu 17 boli și multe altele.
Testul este destul de costisitor, iar pentru a-l cumpăra, iubitorii de pisici trebuie să scoată din buzunar suma de 129 de dolari, echivalentul a peste 600 de lei.
Poate nu știai asta până acum, dar România se află pe locul doi în topul statelor cu cele mai multe pisici adoptate, după Ungaria. De asemenea, 10% dintre români au adoptat o pisică de la începutul pandemiei și până în prezent, potrivit unui raport Ipsos realizat pentru Mars Petcare.
Raportul a fost realizat în opt țări pe un eșantion total de 8.028 de respondenți în perioada martie 2020 – februarie 2021 și alți 8.088 de respondenți din martie 2021.
Dintre aceștia, 1.061, respectiv 1.100 sunt de la noi din țară. Printre statele în care a fost realizat acest raport amintim Austria, Belgia, Suedia, Spania, Italia, România și Ungaria.
România a ajuns una dintre țările din Uniunea Europeană cu cele mai multe noi adopții de pisici. Datele arată o creștere de 12% în perioada martie 2020 – februarie 2021. Pe lângă pisicuțe, câinii sunt animalele de companie cel mai des întâlnite în România.