29 sept. 2023 | 19:24

De ce Sandra Marin nu punea sare pe ficat. 10 trucuri de aur de la ce mai cunoscută bucătăreasă a României

Utile
De ce Sandra Marin nu punea sare pe ficat. 10 trucuri de aur de la ce mai cunoscută bucătăreasă a României
De ce Sandra Marin nu punea sare pe ficat. 10 trucuri de aur de la ce mai cunoscută bucătăreasă a României

Sanda Marin, cunoscută sub numele său real, Cecilia Maria Simionescu, s-a născut într-o familie de intelectuali din Iași. Cartea ei de bucate, publicată în 1936, a rezistat trecerii timpului și a fost supusă cenzurii comuniștilor, care au eliminat rețetele pe care le considerau nepotrivite.

Totuși, sfaturile ei culinare au fost păstrate în timp și încă sunt extrem de apreciate de oameni. A dezvăluit trucuri care au scris istorie și le-au ușurat munca tuturor gospodinelor.

Sfaturi prețioase de la bucătăreasa Sandra Marin

De la Sandra Marin aflăm că oricare fel de mâncare, însoțit de un sos, capătă un gust mai intens dacă este lăsată să se pregătească în cuptor timp de aproximativ 30 de minute înainte de a fi servită.

Pentru a evita întărirea sa, nu se recomandă să se adauge sare ficatului înainte de a-l prăji. Acesta va ieși mult mai suculent dacă va fi condimentat abia la final.

Pentru a facilita frăgezirea cărnii dure, fie de vită, fie de pasăre, puteți adăuga o cantitate mică de bicarbonat la fierbere sau la prăjire, în proporție de o linguriță la 5 litri de lichid sau la sosul din cratiță, pentru fiecare kilogram de carne.

Pentru prăjire, este benefic să se combine untura și uleiul în cantități egale. Astfel, preparatul va fi mai fraged, mai moale.

Înainte de a prăji în untură pește, carne sau legume, acestea ar trebui bine uscate cu o cârpă, deoarece acest lucru va contribui la o frigere uniformă și la obținerea unei arome intense.

Sandra Marin, despre cum să gătești corect

Aroma supelor, sosurilor și zarzavaturilor devine mai rafinată prin adăugarea unei cantități mici de unt, după ce au fost îndepărtate de pe foc. De asemenea, pentru a menține untul proaspăt pentru o durată mai lungă de timp, puteți să îl puneți în apă fiartă și ușor sărată, bine răcită.

Vezi și: Cum se face glazura de ciocolată. Trucuri pentru un gust perfect, exact ca la cofetărie

Înainte de a fi bătută, frișca ar trebui refrigerată timp de două ore. Se bate pe un strat de gheață până devine spumoasă, însă nu mai mult, pentru a nu se transforma în unt. Zahărul se adaugă abia spre sfârșit, în proporție de o lingură la fiecare ¼ kg de frișcă.

Pentru a menține dulceața în stare bună și a evita cristalizarea ei, se poate șterge marginea tingirii cu o cârpă curată îmbibată în apă rece în timpul fierberii.

Nucile folosite în torturi sau prăjituri capătă un gust plăcut, de alune, atunci când sunt ușor prăjite în cuptor înainte de a fi adăugate în rețetă.

Ce trebuie să știe un bucătar adevărat

Un bucătar adevărat trebuie să stăpânească tehnici de bază precum tocare, feliat, mărunțire, amestecare, prăjire, fierbere și coacere. Mai mult, cunoașterea aromelor, texturilor și calităților nutriționale ale ingredientelor vă vor ajuta să combinați corect elementele pentru a obține un gust.

Află și: Cum se face aluatul de fursecuri. Secretul ca să iasă fragede, se vor topi în gură

Planificarea și organizarea sunt esențiale în bucătărie pentru a menține eficiența și pentru a evita stresul în timpul gătitului. Un bucătar adevărat știe să-și pregătească ingredientele în avans, să aibă la îndemână ustensilele necesare și să respecte etapele rețetei pentru a obține rezultate consistente.

A deveni un bucătar adevărat nu înseamnă doar să gătești mâncare, ci să o faci cu pasiune, cunoaștere și dedicare. De la tehnici de bază și gestionarea ingredientelor până la creativitate și siguranța alimentară, aceste elemente esențiale vă vor ajuta să excelați în arta culinară și să vă bucurați de preparate delicioase.

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cresc alocațiile de stat de la 1 ianuarie 2025. Câți bani urmează să primească copiii din România
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
Un fenomen care a marcat România în 2024. Tot mai multe astfel de catastrofe
EVZ.ro
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Spynews
Verdict pentru Simona Halep. Veștile nu sunt bune deloc: Coșmarul continuă
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: "Tot sistemul de protecție al casei e inventat de mine"
Avantaje
NU MAI CRESC PENSIILE! GUVERNUL a DECIS OFICIAL
Mediaflux
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro