Multă lume se întreabă cum se face aluatul de fursecuri perfect. Nu este dificil de făcut, iar rezultatul final va fi unul de care vă veți bucura cu siguranță. Care este secretul și ce ingrediente trebuie să folosiți, aflați în rândurile următoare.
Fursecurile sunt foarte populare, nu lipsesc niciodată de pe masă, mai ales de sărbători sau la evenimente speciale. Fie că este vorba despre o adunare de familie, o sărbătoare sau o întâlnire cu prietenii, fursecurile vor fi desertul perfect.
Există foarte multe rețete de fursecuri. Pot fi servite cu ciocolată, gem, jeleu și multe alte variante. Însă, cel mai important este aluatul și modul în care îl preparați. Aflați în rândurile următoare cum se face aluatul pentru fursecuri. Pentru început, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Citește și: Cu ce să înlocuieşti ouăle în reţetele de prăjituri. Secretul bunicilor noastre
Pentru început, pregătim un vas destul de încăpător și adăugăm în el untul și zahărul, după care le mixăm foarte bine până când se omogenizează. După, adăugăm oul. În alt vas vom adăuga făina, praful de copt și un praf de sare, amestecăm și după le adăugăm peste compoziția de aluat.
Amestecăm totul foarte bine până în momentul în care aluatul prinde consistența dorită. Compoziția o vom lăsa la rece timp de aproximativ jumătate de oră. Cât timp stă la frigider, este indicat să o învelim cu un prosop sau o folie alimentară. Aluatul ar trebui să fie solid când îl scoatem din frigider.
Pe o suprafață cu făină, întindem aluatul cu un sucitor, după care tăiem aluatul după forma dorită. Pregătim tava de copt, așezăm fursecurile și o introducem în cuptor la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 15 minute.
Este una dintre cele mai simple rețete de fursecuri, iar datorită faptului că nu conțin unt, nu este necesară perioada de congelare. Din ingredientele enumerate mai jos veți avea circa 30-40 de fursecuri.
Citește și: Cum se face aluatul pentru fursecuri. 3 rețete simple pentru sărbători
Pregătim tava pentru copt, o ungem cu ulei și o tapetăm cu făină. Este indicat să folosiți puțin ulei și pe hârtia de copt. Amestecăm făina, zahărul pudră și praful de copt, după care adăugăm pudra de cacao și amestecăm.
Separat, vom amesteca uleiul, apa și esența de rom. Mai apoi, amestecul lichid se toarnă încet în cel cu făina și se amesteca în tot acest timp. Aluatul rezultat se frământă, se întinde pe o foaie de circa doi centimetri grosime cu sucitorul, iar fursecurile se taie cu o rolă pentru fursecuri.
De asemenea, puteți tăia aluatul și în alte forme pe care le aveți la dispoziție, după bunul plac. Formele rezultate se pun în tavă și se coc la foc mic timp de circa 20 de minute.