10 aug. 2022 | 13:36

De ce să pui usturoiul într-un borcan cu sare peste iarnă. Trucul genial pe care îl foloseau bunicile

Utile
De ce să pui usturoiul într-un borcan cu sare peste iarnă. Trucul genial pe care îl foloseau bunicile
De ce să pui usturoiul într-un borcan cu sare peste iarnă

Iată de ce să pui usturoiul într-un borcan cu sare peste iarnă. Acesta este un truc genial pe care îl foloseau bunicile pe vremuri. Usturoiul este un condiment important în orice bucătărie. Deși doi sau trei căței de usturoi sunt, de regulă, suficienți pentru a prepara un fel de mâncare, restul din căpățâna de usturoi trebuie păstrat cum trebuie, pentru a nu se usca sau pentru a nu se strica.

De ce să pui usturoiul într-un borcan cu sare peste iarnă

Se recomandă să cumperi căpățânile de usturoi în sezon, atunci când prețurile sunt mai mici. Cel mai profitabil este să îl cumperi în perioada iulie-mijlocul toamnei. Se aleg cu grijă doar căpățânile întregi, preferabil de dimensiuni medii, întrucât se păstrează mai bine și au
și o aromă mai fină. Apoi, trebuie să mai alegi doar metoda de păstrare.

Bunicii noștri știau câteva metode bune de a păstra usturoiul. Poate că și tu ai constatat faptul că dacă doar îl pui la un loc întunecat și răcoros, sunt șanse mari ca acesta să înceapă să încolțească în scurt timp, la fel se va întâmpla și dacă îl plasezi în frigider. Dar metodele bunicilor noștri nu dădeau niciodată greș.

Una dintre metodele folosite de bunicii noștri pentru a păstra usturoiul pentru cât mai mult timp este să îl pui într-un borcan cu sare. Se știe că sarea este un conservant excelent și un agent antibacterian natural.

Ca să păstrezi o cantitate mică de usturoi, vreo 10-15 căpățâni, ai nevoie de un borcan mare de sticlă. Se pune apoi usturoiul în el, se presară sare și se depozitează la un loc răcoros.

Sarea va absorbi perfect umezeala, iar acest lucru va face ca usturoiul să nu se umeazească și să nu încolțească. Tot pentru această metodă de depozitare, uneori se mai folosește nisip curat de râu în loc de sare. Tot în loc de sare se mai folosea cenușă, făină sau coji de ceapă.

Metoda usturoiului în ulei

O altă metodă de păstrare a usturoiului este și cea în ulei, metodă destinată cantităților foarte mici de usturoi. Pentru a face metoda aceasta, se curăță usturoiul și se pune într-un borcan, după care se toarnă ulei vegetal până îl acoperă.

Urmând metoda aceasta, vei bifa două reușite: vei păstra usturoiul și vei obține și un ulei picant, numai bun ca remediu naturist sau pentru prepararea de fructe de mare și salate.

Parteneri
Igor Cuciuc, declarații sfâșietoare după ce și-a pierdut fiica:” De ce Doamne…”
Redactia.ro
Cine este soția lui Honorius Prigoană. Ce ocupație avea înainte de a se iubi cu fiul lui Silviu Prigoană
Click.ro
Ce spune Rusia despre atacul Ucrainei cu rachete americane ATACMS
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! Incredibil ce schimb de replici a avut loc între ele! 'Să vă fie rușine!'
Unica.ro
Locul din România lăsat cu blestem. Cine îl vizitează are parte de minuni şi tămăduire
EVZ.ro
De ce nu a avut Natalia Mateuț succes în relațiile de iubire! Prezentatoarea TV își dorește să aibă o familie: ”Puteam să am deja un copil”
Spynews
Se verifică banii românilor. S-a dat ordinul în România. Se dau pedepse cu închisoarea de până la 6 ani
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
Se dau bani ÎN PLUS pentru români, de sărbători!
Mediaflux
Silviu Prigoană ar fi avut probleme financiare în ultima perioadă din viața lui! Ar fi cerut împrumut 30.000 euro: ”L-a sunat pe un prieten”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro