10 aug. 2022 | 13:36

De ce să pui usturoiul într-un borcan cu sare peste iarnă. Trucul genial pe care îl foloseau bunicile

Utile
De ce să pui usturoiul într-un borcan cu sare peste iarnă. Trucul genial pe care îl foloseau bunicile
De ce să pui usturoiul într-un borcan cu sare peste iarnă

Iată de ce să pui usturoiul într-un borcan cu sare peste iarnă. Acesta este un truc genial pe care îl foloseau bunicile pe vremuri. Usturoiul este un condiment important în orice bucătărie. Deși doi sau trei căței de usturoi sunt, de regulă, suficienți pentru a prepara un fel de mâncare, restul din căpățâna de usturoi trebuie păstrat cum trebuie, pentru a nu se usca sau pentru a nu se strica.

De ce să pui usturoiul într-un borcan cu sare peste iarnă

Se recomandă să cumperi căpățânile de usturoi în sezon, atunci când prețurile sunt mai mici. Cel mai profitabil este să îl cumperi în perioada iulie-mijlocul toamnei. Se aleg cu grijă doar căpățânile întregi, preferabil de dimensiuni medii, întrucât se păstrează mai bine și au
și o aromă mai fină. Apoi, trebuie să mai alegi doar metoda de păstrare.

Bunicii noștri știau câteva metode bune de a păstra usturoiul. Poate că și tu ai constatat faptul că dacă doar îl pui la un loc întunecat și răcoros, sunt șanse mari ca acesta să înceapă să încolțească în scurt timp, la fel se va întâmpla și dacă îl plasezi în frigider. Dar metodele bunicilor noștri nu dădeau niciodată greș.

Una dintre metodele folosite de bunicii noștri pentru a păstra usturoiul pentru cât mai mult timp este să îl pui într-un borcan cu sare. Se știe că sarea este un conservant excelent și un agent antibacterian natural.

Ca să păstrezi o cantitate mică de usturoi, vreo 10-15 căpățâni, ai nevoie de un borcan mare de sticlă. Se pune apoi usturoiul în el, se presară sare și se depozitează la un loc răcoros.

Sarea va absorbi perfect umezeala, iar acest lucru va face ca usturoiul să nu se umeazească și să nu încolțească. Tot pentru această metodă de depozitare, uneori se mai folosește nisip curat de râu în loc de sare. Tot în loc de sare se mai folosea cenușă, făină sau coji de ceapă.

Metoda usturoiului în ulei

O altă metodă de păstrare a usturoiului este și cea în ulei, metodă destinată cantităților foarte mici de usturoi. Pentru a face metoda aceasta, se curăță usturoiul și se pune într-un borcan, după care se toarnă ulei vegetal până îl acoperă.

Urmând metoda aceasta, vei bifa două reușite: vei păstra usturoiul și vei obține și un ulei picant, numai bun ca remediu naturist sau pentru prepararea de fructe de mare și salate.

Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
Digisport.ro
Povestea fabuloasă a actorului care a ajuns frate cu propriul tată. A jucat în aproape 40 de filme și a murit pe scenă, în timpul unui spectacol
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
Capital.ro
Reguli de aur pentru îngrijirea pomilor fructiferi. Așa te vei bucura de roade bogate și sănătoase
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI sunt AFECTAȚI. ANUNȚUL care schimbă DECIZIA din SEPTEMBRIE
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro