Cum să cureți usturoiul în cel mai rapid mod. Trucul pe care îl vei folosi de acum înainte

Cum să cureți usturoiul în cel mai rapid mod. Trucul pe care îl vei folosi de acum înainte
Cum se curata rapid usturoiul

Cum să cureți usturoiul în cel mai rapid mod, așa cum fac doar marii bucătari. Multe dintre gospodine întâmpină probleme când vine vorba despre curățarea usturoiului, mai ales dacă este necesară o cantitate mai mare. Acesta este trucul pe care îl vei folosi de acum înainte.

Cum să cureți foarte rapid usturoiul. Sfatul de aur al unui celebru bucătar

Pentru mulți dintre români, usturoiul reprezintă ingredientul principal pentru prepararea celor mai gustoase feluri de mâncare. Românilor le place usturoiul în cantități mai mari în preparate, însă le este foarte greu să îl curețe.

Din fericire pentru această categorie există o modalitate ușoară și rapidă de curățare a usturoiului.

Curățarea usturoiului necesită timp

În general, cele mai multe dintre gospodine pierd timp prețios cu curățarea usturoiului, însă, din fericire, există o modalitate de a face acest lucru foarte rapid.

Un bucătar celebru, Nadiya Hussain, a oferit sfaturi prețioase despre cum să obții cele mai gustoase rețete,  în cel mai scurt timp posibil, dar a dezvăluit și trucuri utile, cum ar fi curățarea rapidă a usturoiului.

În ce constă trucul de curățare a usturoiului

Tot ce ai nevoie pentru a pune în practică trucul lui Nadiya Hussain este un castron și apă fierbinte. Pur și simplu, cățeii de usturoi se adaugă în vas și se toarnă peste ei apa fierbinte.

Usturoiul se lasă să stea un minut în apa fierbinte pentru a-l putea curăța foarte ușor. Trebuie să aveți grijă doar atunci când pescuiți usturoiul din apa fierbinte.

Un alt truc de curățare a usturoiului

Bucătarii mai au un alt truc pentru a ușura curățarea usturoiului. Se pune cățelul de usturoi pe o masă de tăiat și pur și simplu se zdrobește cu partea lată a unui cuțit. De obicei veți auzi un trosnet și puteți curăța simplu usturoiul.

Usturoiul este folosit foarte des în bucătărie, astfel că este ceva normal ca degetele bucătarilor de ocazie să prindă mirosul înțepător al ingredientului după ce îl zdrobiți. Astfel, vă propunem un sfat despre cum să scăpați rapid de acel miros de usturoi care poate deveni foarte neplăcut.

Cum să scapi de mirosul de usturoi de pe mâini

Trucul este foarte simplu. Tot ce aveți nevoie este ulei de cocos. Pur și simplu trebuie să vă frecați mâinile cu ulei de cocos după ce ați manevrat usturoi.

După ce v-ați frecat pe mâini cu uleiul de cocos clătiți mâinile cu apă călduță, iar mirosul neplăcut va dispărea ca prin minune.