De ce să nu mănânci usturoi vineri seară. Greșeala pe care o fac mulți români

De ce să nu mănânci usturoi vineri seară. Greșeala pe care o fac mulți români
De ce sa nu mananci usturoi vineri seara

S-a aflat de ce să nu mănânci usturoi vineri seară, aceasta fiind greșeala pe care o fac mulți români. Considerată zi de post și chiar de post negru, pentru că este ziua în care Iisus a fost răstignit pe cruce, vinerea este plină de obiceiuri și superstiții. Mai multe detalii, în articolul de mai jos.

De ce nu se mănâncă usturoi vineri seară. Mulți români n-au nici cea mai mică idee

Tradiția spune că cine ține post în ziua de vineri, își va îndeplini toate dorințele pe care și le pune. De asemenea, în ziua de vineri nu este bine să mâncați usturoi vineri seara, pentru că sâmbăta dimineața se crede că se vor împărtăși îngerii.

În plus, se crede că fetele nemăritate care își vor tăia unghiile în ziua de vineri, vor rămâne necăsătorite.

Afacerile nu se încep vinerea

De asemenea, vinerea nu bine să coși, iar femeile nu ar trebui să lucreze. Nu este bine să începi o afacere vinerea, pentru că nu o vei duce la bun sfârșit și nu este bine să se facă cununia civilă în această zi, pentru că se crede că mirii nu vor avea o viață lungă.

O zi cu o importanță deosebită este Vinerea Mare, când se spune că persoana care va coase va atrage multe nenorociri asupra sa. În schimb, ca să fii ferit de boli tot anul e bine să faceți o baie într-o apă, înainte ca soarele să răsară.

Schimbarea la Față a Domnului

Pe de altă parte, mâine, 6 august, creștinii sărbătoresc Schimbarea la față a Domnului. Această mare sărbătoare are drept semnificaţie momentul în care apostolii Mântuitorului, aflaţi pe muntele Tabor, s-au convins că acesta nu este doar un proroc al lui Dumnezeu, ci chiar Fiul Său.

Pe muntele Tabor, pe când Iisus se ruga, apostolii, moleşiţi de somn, tresar deodată la o privelişte nemaivăzută: chipul Mântuitorului s-a făcut altul, faţa Lui strălucea ca soarele, iar hainele Lui se făcuseră albe că zăpada. Dar imediat au parte de un lucru şi mai neobişnuit: în această lumină, doi bărbaţi stau de vorbă cu Iisus despre patima şi moartea Sa în Ierusalim. Este vorba despre marii proroci ai Vechiului Testament, Moise şi Ilie.

Rugăciunea pentru îndeplinirea dorințelor de Schimbarea la Față a Domnului

Doamne Iisuse Hristoase, mă rog Ție în această zi de mare sărbătoare. Tu, care Te-ai Schimbat la Față în prezența ucenicilor Tăi: Petru, Iacov și Ioan, aleși de Tine să te însoțească pe Muntele Tabor, și Le-ai arătat lor că slava Ta se poate revărsa ca un mir asupra lumii, care să ne binecuvânteze viața de fiecare zi. La ceas de mare sărbătoare, te rog, Doamne Iisuse, Tu care ești cu adevărat Raza tatălui Tău, trimite asupra mea o rază din strălucitoarea Ta lumină ca ea să mă călăuzească în clipele de supărare, când grijile mă sufocă, când nu mai am spor în munca mea, când dușmanii mă pândesc sau când boala mă învăluie fără să știu.

Schimbarea Ta la Față să mă ajute și pe mine, păcătosul, să găsesc drumul luminos de care am atâta nevoie, iar sufletul meu împietrit de necazuri să se elibereze de supărare și de spaima că viața mea va fi în continuare un coșmar. Ajută-mă, Doamne Hristoase, să mi se împlinească și marea mea dorință (numește dorința). Ajută-mă în acest moment de cumpănă din viața mea și arată-mi drumul care să-mi schimbe cursul vieții, să nu mai am parte de întuneric, de pagubă, de boală și de răzbunarea dușmanilor adunați în jurul meu ca într-o șerpărie. Amin”.