27 sept. 2023 | 12:21

De ce să pui o coajă de banană în tavă cu friptură. Nu, nu este vorba de gust! Puţini ştiu acest truc

Sfaturi Culinare
De ce să pui o coajă de banană în tavă cu friptură. Nu, nu este vorba de gust! Puţini ştiu acest truc
Nicio masă fără coaji de banane!

Dacă v-ați săturat să vă uscați de carnea care se usucă pe măsură ce se gătește, există un remediu al acestei situații. Așa că, în cele ce urmează vă spunem de ce să pui o coajă de banană în tavă cu friptură, și nu, nu este vorba de gust. așa că citește mai departe și află detaliile despre care uuţini ştiu.

O coajă de banană poate face diferența în preparatele tale

Fie că încercați să reduceți deșeurile, fie că pur și simplu nu doriți să aruncați o parte nutritivă a bananei, învățați să folosiți cojile. Cojile de banane sunt bogate în fibre, vitamina C și B, potasiu și magneziu, așa că sunt excelente pentru a le adăuga la dieta ta.

Află și: A pus coji de banane în toată casa și le-a lăsat 24 de ore. Ce s-a întâmplat după, a scăpat imediat de probleme

Dacă nu aveți chef să le mâncați, folosiți-le în rutina de îngrijire a pielii sau puneți-le la treabă în grădină, unde adaugă nutrienți în sol. Dar, de data asta vorbim de coaja de banană în bucătărie, la prepararea unei tăvi de carne delicioasă. Așa că află de ce să pui o coajă de banană în tavă cu friptură.

Gospodinele explică de ce să pui o coajă de banană în tavă cu friptură

Când vine vorba de friptura la grătar, de cele mai multe ori ne trezim cu ea uscată, uneori chiar tare, dacă nu folosim vin sau alte ingrediente care ajută la păstrarea cărnii ceva mai moi. Dar, gospodinele iscusite au descoperit un nou truc care implică doar o coajă de banană.

Citește și: Ce poți face cu cojile de la banane sau portocale. De asta nu e bine să le arunci

Așadar, dacă te gândești să faci o tavă de friptură, gospodinele spun că poți pune o coajă de banană, apoi, prăjiți carnea până când este fragedă și aromată. Puteți servi cojile moi de banane împreună cu friptura sau le puteți arunca.

Cum ajută banana la frăgezirea cărnii?

Coaja de banană poate ajuta de fapt gospodinele să obțină o carne suculentă și fragedă fără a pierde gustul cărnii cu o tehnică fără complicații. Este ușor de făcut cu ajutorul cojii de banană. Pur și simplu puneți o coajă de coajă de banană în tigaie împreună cu carnea și începeți să gătiți.

De ce să pui o coajă de banană în tavă cu friptură. Nu, nu este vorba de gust! Puţini ştiu acest truc

Cojile de banană sunt bune și făcute pe grătar

Conținutul de ingrediente active naturale din interiorul unei coji de banană poate ajuta la descompunerea proteinelor și ajută la accelerarea procesului de înmuiere a cărnii. Coaja acționează pentru a ajuta la gătirea uscată a cărnii fără a-i schimba gustul.

Află și: A pus coji de banane peste carne și a dat-o la cuptor. Ce truc genial a descoperit un bucătar

Fructul de papaya și kiwi ajută la frăgezirea cărnii

Dacă vrei să încerci și altceva, poate mai exotic, îți recomandăm un alt fruct, și anume papaya, care este adesea folosită în India ca și frăgezitor pentru carne.

Frunzele și coaja sa conțin un alt tip de enzimă care se numește papaină și care ajută la descompunerea țesuturilor conjunctive din carne.

Pașii pentru această tehnică cu papaya constau în extragerea gumei din frunze și apoi folosirea ei pentru a înveli carnea. Apoi, se lasă carnea timp de aproximativ 30 de minute lungi. După aceea, spălați-o și scurgeți-o, iar carnea este gata să fie gătită.

Află despre: Fructele pe care să nu le consumi dacă ești la dietă. Silueta ta va avea de suferit

Nu în ultimul rând, kiwi-ul are și el propria enzimă care poate ajuta la descompunerea țesuturilor din carne care trebuie să se înmoaie pentru a obține acea carne moale și fragedă perfectă pentru cină.

Acesta conține actinidină, care este grozavă în a juca un rol de înmuiere a proteinelor din carne. Pentru a vă face carnea fragedă cu ajutorul acestui fruct delicios, tot ce trebuie să faceți este să stoarceți piureul de kiwi și să lăsați carnea să se înmoaie în el atât timp cât doriți.

Află despre: Ce se întâmplă dacă mănânci kiwi cu coajă. Sigur nu știai asta!

Se recomandă să o lași la înmuiat aproximativ 1-2 ore. După timpul de înmuiere dorit, poți începe să gătești felul tău preferat de mâncare, odată ce carnea este perfect închegată. În rest, vă dorim Poftă bună!

Parteneri
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Noi imagini cu rachetele balistice care au lovit Dnipro. Rusia susține că a învins „întreaga campanie pentru 2025” a armatei ucrainene
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Medicament retras de urgență din farmacii. Poate provoca efecte secundare grave
EVZ.ro
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Spynews
Se transferă minim 2.300 de lei pe cardurile românilor. Decizie la Guvern. Plăți finale pe 2 decembrie
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Rusia AMENINȚĂ România și statele NATO. RACHETA HIPERSONICĂ e doar începutul
Mediaflux
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Bunica Gherghina va juca într-un film alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp. Ce rol va interpreta: „Așa am găsit-o”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro