Dacă v-ați săturat să vă uscați de carnea care se usucă pe măsură ce se gătește, există un remediu al acestei situații. Așa că, în cele ce urmează vă spunem de ce să pui o coajă de banană în tavă cu friptură, și nu, nu este vorba de gust. așa că citește mai departe și află detaliile despre care uuţini ştiu.
Fie că încercați să reduceți deșeurile, fie că pur și simplu nu doriți să aruncați o parte nutritivă a bananei, învățați să folosiți cojile. Cojile de banane sunt bogate în fibre, vitamina C și B, potasiu și magneziu, așa că sunt excelente pentru a le adăuga la dieta ta.
Dacă nu aveți chef să le mâncați, folosiți-le în rutina de îngrijire a pielii sau puneți-le la treabă în grădină, unde adaugă nutrienți în sol. Dar, de data asta vorbim de coaja de banană în bucătărie, la prepararea unei tăvi de carne delicioasă. Așa că află de ce să pui o coajă de banană în tavă cu friptură.
Când vine vorba de friptura la grătar, de cele mai multe ori ne trezim cu ea uscată, uneori chiar tare, dacă nu folosim vin sau alte ingrediente care ajută la păstrarea cărnii ceva mai moi. Dar, gospodinele iscusite au descoperit un nou truc care implică doar o coajă de banană.
Citește și: Ce poți face cu cojile de la banane sau portocale. De asta nu e bine să le arunci
Așadar, dacă te gândești să faci o tavă de friptură, gospodinele spun că poți pune o coajă de banană, apoi, prăjiți carnea până când este fragedă și aromată. Puteți servi cojile moi de banane împreună cu friptura sau le puteți arunca.
Coaja de banană poate ajuta de fapt gospodinele să obțină o carne suculentă și fragedă fără a pierde gustul cărnii cu o tehnică fără complicații. Este ușor de făcut cu ajutorul cojii de banană. Pur și simplu puneți o coajă de coajă de banană în tigaie împreună cu carnea și începeți să gătiți.
Conținutul de ingrediente active naturale din interiorul unei coji de banană poate ajuta la descompunerea proteinelor și ajută la accelerarea procesului de înmuiere a cărnii. Coaja acționează pentru a ajuta la gătirea uscată a cărnii fără a-i schimba gustul.
Află și: A pus coji de banane peste carne și a dat-o la cuptor. Ce truc genial a descoperit un bucătar
Dacă vrei să încerci și altceva, poate mai exotic, îți recomandăm un alt fruct, și anume papaya, care este adesea folosită în India ca și frăgezitor pentru carne.
Frunzele și coaja sa conțin un alt tip de enzimă care se numește papaină și care ajută la descompunerea țesuturilor conjunctive din carne.
Pașii pentru această tehnică cu papaya constau în extragerea gumei din frunze și apoi folosirea ei pentru a înveli carnea. Apoi, se lasă carnea timp de aproximativ 30 de minute lungi. După aceea, spălați-o și scurgeți-o, iar carnea este gata să fie gătită.
Află despre: Fructele pe care să nu le consumi dacă ești la dietă. Silueta ta va avea de suferit
Nu în ultimul rând, kiwi-ul are și el propria enzimă care poate ajuta la descompunerea țesuturilor din carne care trebuie să se înmoaie pentru a obține acea carne moale și fragedă perfectă pentru cină.
Acesta conține actinidină, care este grozavă în a juca un rol de înmuiere a proteinelor din carne. Pentru a vă face carnea fragedă cu ajutorul acestui fruct delicios, tot ce trebuie să faceți este să stoarceți piureul de kiwi și să lăsați carnea să se înmoaie în el atât timp cât doriți.
Află despre: Ce se întâmplă dacă mănânci kiwi cu coajă. Sigur nu știai asta!
Se recomandă să o lași la înmuiat aproximativ 1-2 ore. După timpul de înmuiere dorit, poți începe să gătești felul tău preferat de mâncare, odată ce carnea este perfect închegată. În rest, vă dorim Poftă bună!