A pus coji de banane peste carne și a dat-o la cuptor. Ce truc genial a descoperit un bucătar

A pus coji de banane peste carne și a dat-o la cuptor. Ce truc genial a descoperit un bucătar
Coji de banane peste carne

A pus coji de banane peste carne și a dat-o la cuptor. Un bucătar a descoperit un truc absolut genial și vei constata și tu că nu trebuie să arunci cojile de banane, întrucât acestea se pot dovedi foarte utile. De altfel, cojile de banane sunt extrem de utile nu doar când vine vorba despre utilizarea lor în bucătărie.

A pus coji de banane peste carne și a dat-o la cuptor

Cojile de banane au diverse întrebuințări, printre care și la gătit. Atunci când vrei să pregătești o friptură la cuptor, sfatul profesioniștilor este să acoperi bucățile de carne cu niște coji de banane. Ele te vor ajuta să obții o friptură delicioasă, fără ca aceasta să devină prea uscată. Dar cojile de banane nu trebuie aruncate, căci ele au numeroase întrebuințări.

Cojile de banane sunt utile și când este vorba despre lustruit pantofii din piele naturală, întrucât substanțele acestui fruct ajută la întreținerea materialului. Cojile de banane te mai pot ajuta și în cazul în care vrei să au dinții albi. Pentru a obține asta, trebuie să te folosești de partea de interior a cojilor și să freci dinții regulat. Nu numai că îi vei curăța de pete, ci în mod sigur vor arăta mult mai albi.

Alte trucuri pe care le poți face cu cojile de banane

Unii spun că cojile de banane ar putea ajuta chiar și la tratarea negilor, în timp ce alții le folosesc fie ca să lustruiască obiectele din argint, fie ca să calmeze arsurile, după micile accidentări din bucătărie.

Cojile de banane se folosesc și în grădină, astfel că mulți grădinari ecologici recomandă folosirea cojilor de banane în grădină, mai degrabă decât să le irosești. Astfel că le poți adăuga în sol ca hrana cu viermi, le poți amesteca cu apă ca să faci îngrășământ pentru plante, se pun sub tufele de trandafiri ca un factor de descurajare pentru afide, se pot folosi pentru a atrage fluturi sau se pot face compost.

De asemenea, poți să fierbi cojile de banane în apă pentru a face un ceai sau poți să folosești cojile de banane ca ingredient în mâncăruri, precum chutney.

Cojile de banane se mai pot folosi și pentru înfrumusețare. Iar dacă vrei să înlături ridurile fine de pe față, tot ce trebuie să faci este să amesteci gălbenușul de ou cu coaja de banană și să obții o pastă.