A pus coji de banane în toată casa și le-a lăsat 24 de ore. Ce s-a întâmplat după, a scăpat imediat de probleme

A pus coji de banane în toată casa și le-a lăsat 24 de ore. Ce s-a întâmplat după, a scăpat imediat de probleme
Trebuie sa incerci trucul

Știi toate cojile alea de banane pe care le-ai aruncat? Ei bine, există de fapt câteva moduri utile de a refolosi aceste coji moi. Dacă trăiești într-o gospodărie în care mănâncă banane, probabil că arunci aproape o duzină de acestea la fiecare două săptămâni. Opriți risipa și începeți să folosiți aceste coji pentru a ajuta la mici trucuri pentru casă și apartament.

Ce poți să faci cu cojile de banane

Ceai din coji de banane Nu, nu vei bea chestia asta. În schimb, vei băga o coajă într-un borcan plin cu apă timp de două zile și apoi o vei turna peste plantele tale. Substanțele nutritive din acest ceai îți revigorează plantele și le oferă un plus de energie.

Plantează-le direct în grădina ta. Folosește coji proaspete sau chiar cojile de la ceaiul de coajă de banană de mai sus pentru aceasta. Pur și simplu taie coaja în bucăți și pune-le fie sub plantele înainte de a le planta, fie chiar sub suprafață. Tăind coaja, începe procesul de descompunere – și pe măsură ce această plantă se descompune, va elibera niște vitamine și nutrienți extraordinari pentru noile tale plante.

Aruncă cojile de banane în compost. Oamenilor nu le place să arunce mâncare. Cojile de banane stârnesc adesea ideea unui grămadă de compost. Începe cu cojile de banană, apoi începe să adaugi toate celelalte resturi pentru a crea un compost super-bogat.

Usucă și măcină pentru îngrășământ. Usucă-ți cojile, macină-le și presără această pulbere bogată în nutrienți pe sol înainte de plantare pentru un plus de putere.

Capcană pentru insecte. Vrei să ții insectele enervante departe de grădină sau de terasă? Înmoaie o coajă de banană tăiată cu oțet de cidru de mere și pune-o într-un recipient de plastic cu găuri în partea de sus suficient de mari pentru a lăsa un gândac să intre. Mirosul le va atrage înăuntru, iar soluția le va prinde în capcană. Este o opțiune non-toxică excelentă atât pentru grădina ta, cât și pentru animalele de companie.