05 aug. 2022 | 18:00

De ce să pui hartie de copt în șifonier. Trucul perfect pentru hainele tale

Utile
De ce să pui hartie de copt în șifonier. Trucul perfect pentru hainele tale
De ce să pui hartie de copt în șifonier.

De ce să pui hârtie de copt în șifonier. Acest truc este perfect pentru haine. Hârtia de copt a fost inventată în anul 1927 și de atunci a devenit una dintre cele mai utilizate „ustensile” din bucătărie, dar ea poate fi utilizată și în alte camere ale locuinței. Un truc foarte util este să pui hârtia de copt între hainele din șifonier.

De ce să pui hartie de copt în șifonier

Hârtia de copt este extrem de utilizată în bucătărie, fiind folosită pentru a tapeta vasele care urmează a fi introduse în cuptor și pentru a preveni lipirea și arderea preparatelor.

Hârtia de copt a fost creată în anul 1927, iar de atunci a devenit un as în mâneca tuturor gospodinelor de pretutindeni. Dar puțini sunt cei care știu că folia de pergament se poate utiliza și în afara bucătăriei și, spre exemplu, este foarte utilă atunci când este pusă între hainele din șifonier.

Tot ce trebuie să faci este să înfășori în hârtie de copt pantaloni, bluze sau rochii, iar trucul acesta te va scăpa de multe bătăi de cap. Ca și rezultat, pergamentul va absorbi umezeala din dulap sau din șifonier, fapt care înseamnă că va reduce semnificativ riscul ca pe haine să apară acele pete galbene cauzate de umezeală, care sunt apoi extrem de greu de scos din țesături.

Acest truc simplu te va ajuta să îți protejezi hainele preferate de factorii externi nocivi, iar articolele pot fi depozitate pentru o perioadă lungă de timp fără emoții.

Alte întrebuințări ale hârtiei de copt

Electrocasnicele și accesoriile de bucătărie și baie cu suprafețe cromate arată foarte bine însă sunt dificil de întreținut. Trebuie să le ștergi cu hârtie de copt, iar urmele de grăsime vor dispărea ca prin farmec.

Iar dacă vei șterge rapid suprafața care se încinge a fierului de călcat cu pergament, va aluneca mai ușor pe haine. Iar dacă nu dorești ca sosurile și grăsimea din mâncare să se împrăștie pe pereții interiori ai cuptorului cu microunde, trebuie să acoperi cu o holie de hârtie de copt.

În cazul în care ai vărsat apă pe paginile unei cărți, se separă filele și se pune între ele celebra hârtie de copt. Făcând acest truc, hârtia nu se va încreți atunci când se va usca. După ce ai ajuns acasă cu o bucată de brânză abia cumpărată, o poți înfășura în pergament. Asta te va ajuta să îi păstrezi mai bine aroma.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Violeta Bănică dă din casă. Ce spune despre Adrian Brâncoveanu, iubitul mamei ei
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro