Secretul cartofilor copți cu crustă. Trucul știut de cei mai pricepuți bucătari

Secretul cartofilor copți cu crustă. Trucul știut de cei mai pricepuți bucătari
Secretul cartofilor copți cu crustă. Trucul știut de cei mai pricepuți bucătari

Dacă îți plac cartofii, ar trebui să încerci această rețetă de cartofi super crocanți și aurii pe care o să vrei să îi faci ori de câte ori ai ocazia.

Secretul cartofilor copți cu crustă

Secretul constă în mălai și alături de ei poți servi orice, de la salate, la fripturi sau burgeri, ori îi poți mânca drept gustare alături de sosuri sau brânză rasă deasupra.

Iată rețeta de cartofi aurii cu crustă de mălai:

  • 1 kg cartofi
  • 1 linguriță boia
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 1 linguriță de sare
  • 2 linguri de mălai
  • 70 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 1/2 linguriță piper

Pentru început, încinge cuptorul la 200 de grade, apoi amestecă toate condimentele într-un bol și dă-l deoparte. Spală și curăță cartofii și apoi taie-i în felii mai groase sau mai subțiri după bunul plac. Îi poți tăia în formă de wedges, ca să se prindă o crustă pe o suprafață mai mare.

Pune cartofii în bolul cu condimente și ai grijă să acopere cartofii și să fie bine condimentați. Adaugă mălaiul și amestecă din nou. Pune uleiul și amestecă din nou.

Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt pune cartofii și lasă-i la cuptor până devin aurii.

Îi poți servi cu o salată verde și sos de maioneză sau sos picant.

Ce conțin cartofii

Cartofii sunt compuși în principal din carbohidrați, în principal sub formă de amidon. Conținutul de carbohidrați variază între 66-90% din greutatea uscată.

Zaharurile simple – cum ar fi zaharoza, glucoza și fructoza – sunt, de asemenea, prezente în cantități mici.

Chiar dacă cartofii nu sunt un aliment bogat în fibre, pot furniza o sursă semnificativă de fibre pentru cei care îi mănâncă regulat.

În comparație cu cartofii fierbinți, cei răciți oferă cantități mai mari de amidon.

Nivelurile unor vitamine și minerale scad în timpul gătitului, dar această reducere poate fi redusă la minimum prin coacere sau fierbere în coajă.

Mineralul predominant în cartofi, potasiul este concentrat în piele și poate aduce beneficii sănătății inimii.

Concentrat în coajă, folatul se găsește în cea mai mare parte în cartofii mov sau cartofii dulci.