Trucuri, la nevoie: Cum să calci hainele fără fier de călcat? Este atât de simplu!

Trucuri, la nevoie: Cum să calci hainele fără fier de călcat? Este atât de simplu!

Dacă obișnuiești să petreci mult timp în deplasare și ai o problemă cu hainele șifonate, ar trebui să înveți câteva trucuri rapide pentru a le îndrepta, fără să le calci.

Este puțin probabil să ai un fier de călcat oriunde te duci, dar asta nu te împiedică din păcate să ai haine șifonate. Acestea pot reprezenta o sursă semnificativă de stres, mai ales dacă trebuie să participi la o ședință sau să te duci la patru ace la un eveniment. Din fericire, există câteva artificii la care poți apela când te confrunți cu obiect de îmbrăcăminte necălcat.

Un uscător de păr este prezent în aproape orice cameră de hotel, chiar dacă nu ți-ai făcut un obicei din a-l pune în troller când pleci în concediu. Pe lângă utilitatea sa evidentă, foehnul are câteva aplicații mai puțin obișnuite, dar deloc neglijabile. Unii s-ar putea să-l folosească pentru a îndepărta cu ușurință desenele copiilor de pe un perete. După ce ai dat cu foehnul pe perete, câteva mișcări de lavetă pe aceeași suprafață va îndepărta orice pată.

Un uscător de păr te ajută să calci rapid haine, atunci când nu ai un fier de călcat în preajmă. Singurul gest pe care trebuie să-l faci în prealabil este să stropești un pic hainele înainte să le expui uscătorului. În procesul de uscare, acestea se vor îndrepta surprinzător de rapid și vor arăta ca noi.

Un alt truc interesant care funcționează fără niciun fel de emoții pentru a-ți îndrepta hainele are legătură cu cabina de duș. Dacă dai drumul la apă fierbinte după ce ți-ai agățat o cămașă sau un tricou de un colț al cabinei de duș, se va produce mult abur cald în acel spațiu. Același abur descrețește cutele unei haine șifonate după doar 5-10 minute în care ți le-ai expus acelui mediu.