Este dispozitivul de care cei mai mulți parcă nu se pot despărți. Îl avem lângă noi la muncă, în oraș, la cumpărături, în vacanțe, când ne uităm la televizor, când gătim, când mâncăm…mereu! Însă nu este întotdeauna un lucru bun. Află de ce nu ar mai trebui să folosești telefonul mobil când ești în baie.
În ultimii ani, telefonul mobil a devenit o parte importantă a vieții noastre de zi cu zi. Cu o singură atingere, devine televizor, portofelul pe care ne sunt stocate cardurile de cumpărături, album foto, aparat foto și video, iar lista poate continua.
În aceste condiții, a devenit nelipsit din buzunarul nostru, fiind folosit mai ales în momentele de odihnă, de pauză de la diferitele activități ale zilei. Aici includem și mersul la baie.
Pentru mulți, mersul la baie nu mai este posibil fără telefonul mobil, devenind chiar unul dintre momentele relaxante ale zilei, oricât de ciudat ar suna. Atunci își pot citi mesajele, naviga pe internet, însă nu își dau seama că se supun unor riscuri mari pentru sănătate.
Cu telefonul în mână, navigând pe platformele de social media sau poate chiar urmărind o emisiune sau un serial, statul pe toaletă se poate prelungi destul de mult.
Un obicei ce poate avea efecte nedorite asupra organismului uman, avertizează experții. Poziția favorizează creșterea presiunii în venele din zona dorsală ceea ce va duce la apariția inflamației și, în cele din urmă, formarea hemoroizilor și a altor complicații.
Vasul de toaletă nu a fost creat să se stea pe el perioade lungi de timp – nu mai mult de cinci minute. Lista problemelor de sănătate cu care se confruntă cei care ignoră aceste recomandări continuă cu afecțiuni ale vezicii urinare, ale aparatului genital.
Medicii subliniază importanta unei poziții corecte a corpului în timp ce folosim toaleta. Potrivit acestora, se recomandă ca genunchii să fie ridicați, ca și cum am sta în poziția ghemuit.