De ce să dormi cu o felie de ceapă în șosete. Ce se întâmplă în corpul tău, explicația medicilor

De ce să dormi cu o felie de ceapă în șosete. Ce se întâmplă în corpul tău, explicația medicilor
De ce să dormi cu o felie de ceapă în șosete

De ce este indicat să dormi cu o felie de ceapă în șosete și care este explicația medicilor. Ceapa are multe proprietăți benefice. Această legumă originară din Asia este una dintre cele mai vechi plante, fiind cultivată și pe post de plantă medicinală, nu doar ca și condiment sau ca legumă. Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă dormi cu o felie de ceapă în șosete, lipită de talpa piciorului.

De ce să dormi cu o felie de ceapă în șosete

Acest truc este unul vechi și se crede că este de mare ajutor. Acest truc te poate ajuta să scapi de multe viroze și de stările de rău. Ceapa are capacitatea de a ucide germenii și bacteriile atunci când intră în contact cu pielea. Iar sucul produs atunci când ceapa este tăiată, odată intrat în contact cu pielea, intră în fluxul sanguin și ajută la purificarea sângelui.

De altfel, ceapa este văzută ca un remediu naturist încă din cele mai vechi timpuri. Foarte multe terminații nervoase se regăsesc în tălpile picioarelor, servind drept căi către organele vitale din corp. Medicina tradițională le numește meridiane. Astfel, se crede că dacă dormi ci ceapa pe talpa picioarelor se pot transfera toate proprietățile cepei în tot organismul. Feliile de ceapă pot deschide aceste merdiane și pot elimina toxinele, bacteriile și bolile.

De ce să ții ceapa la buric

Tot ceapa pusă în șosete te mai poate ajuta și la prevenirea infecțiilor și la întărirea sistemului imunitar. Ceapa are mulți antioxidanți, ajutând la menținerea apărării organismului.

Ceapa mai poate fi ținută și la nivelul buricului, atunci când digestia nu funcționează optim, există stări de rău, greață, vărsături. Pentru a le calma, se taie o rondeluță de ceapă, se dă prin oțet și se așază la buric. Trucul se mai folosește și în caz de dureri de burtă. Conținutul acestei legume intră în sânge și revigorează organismul.

Cu toate că nu există dovezi științifice care să ateste cum anume funcționează ceapa mai exact, pentru organism, specialiștii recomandă acest leac băbesc și există persoane care au spus că starea de sănătate s-a îmbunătățit după ce au aplicat un astfel de tratament.

Nu doar ceapa ar avea efect asupra sănătății organismului, ci și usturoiul este renumit pentru calitățile sale. Cu toate că există multe trucuri și leacuri băbești care ar avea rol benefic într-o chestiune legată de sănătate, se recomandă contactarea medicului de familie pentru orice situație ce implică starea de sănătate.