Nicio zi fără trucuri geniale care să ne facă viața mult mai ușoară. Internauții au descoperit un secret interesant privind reutilizarea cojilor de ceapă. La ce se pot folosi acestea și de ce nu trebuie să le aruncăm la gunoi. Ce beneficii ar avea.
Atunci când cureți ceapa, ai tendința de a arunca cojile la gunoi. Ei bine, internauții te sfătuiesc să te gândești de 2 ori înainte de a mai recurge la acest gest, deoarece cojile de ceapă ar avea multe beneficii asupra organismului.
Potrivit medicilor, cojile de ceapă conțin foarte mulți antioxidanți și fac minuni pentru sănătatea ta. Studiile arată că aceste învelișuri ale cepei reduc tensiunea arterială și previn anumite boli și probleme de sănătate.
O primă idee de a refolosi cojile de ceapă este să prepari o infuzie cu acestea. Indiferent de anotimp, românii preferă o cană de ceai cald. Tot ce trebuie să faci este să iei câteva coji de ceapă și să le acoperi cu apă clocotită, lăsându-le la infuzat. Ceaiul din coji de ceapă este extrem de benefic pentru organism.
Doamnele și domnișoarele preocupate de felul în care arată se pot folosi de cojile de ceapă pentru reîmprospătarea părului. Studiile arată că ceapa face minuni pentru colorarea și creșterea naturală a firelor de păr.
Pentru ca podoaba ta capilară să aibă o culoare intensă, în mod natural, trebuie să torni 1 litru de apă rece peste 4 mâini de coji de ceapă. Lași soluția să fiarbă pentru 5 minute.
Apoi, acoperi amestecul si lasă totul să se răcească. Filtrează soluția și da-ți cu ea pe pă. Nu uita să clătești cu apă caldă din abundență.
Un alt truc genial presupune să utilizezi coji de ceapă pentru a accelera procesul de creștere a plantelor tale din grădină. Mai exact, specialiștii pregătesc un îngrășământ natural pe bază de coji de ceapă, pentru ca florile să crească mult mai repede.
Pentru acest experiment, ai nevoie de coji de ceapă, un litru de apă, o sticlă de plastic și o strecurătoare. Umpli o găleată de mică de coji de ceapă.
Cojile se taie în bucăți mici, folosind o foarfecă din bucătărie. Apoi, vei pune cojile în sticla de plastic, peste care vei turna un litru de apă.
Amestecul obținute se lasă afară pentru 24 de ore, iar, în final, soluția se filtrează cu o strecurătoare și poate fi folosită pentru plantele de interior, dar și pentru cele de exterior.