De ce e bine să pui ceapa în congelator. Trucul e genial, îl vei folosi mereu

De ce e bine să pui ceapa în congelator. Trucul e genial, îl vei folosi mereu
Un simplu truc care te va ajuta în bucătărie

Ceapa este un aliment de bază pe care toate gospodinele îl au în bucătărie. Dă un gust senzațional mâncării, însă te face și să plângi. Cu toate acestea, noi îți vom prezenta un mic truc pentru a scăpa de lacrimi.

Trucuri interesante pe care le poți aplica în bucătărie

Cu toții plângem atunci când tăiem ceapa, fie că vrem sau nu, iar uneori poate fi incomod. Ei bine, dacă vei pune ceapa în congelator cu 10 minute înainte de a o curăța nu îți vor mai da lacrimile. Este unul dintre cele mai simple și eficiente trucuri pe care le poți aplica în bucătărie.

Dacă vrei să faci legume crocante, tot ce trebuie să faci este să le pui în apă rece și să adaugi o jumătate de cartof în apă. Cu siguranță legumele vor avea alt gust și altă textură.

Un alt mic secret pe care multă lume nu îl cunoaște este depozitarea smântânii sau brânzii de vaci cu capacul în jos în frigider. În acest fel se va crea un vid care va ajuta la reducerea riscului de formare a mucegaiului sau a bacteriilor la suprafață, iar alimentele nu se vor strica atât de repede.

Cum îți dai seama că ceapa s-a stricat și trebuie aruncată

Indiferent dacă o pui în salate, ciorbe sau alte preparata, ceapa este nelipsită de pe mesele românilor. Este unul dintre acele alimente pe care le consumăm aproape zilnic. Consumul de ceapă va avea un impact pozitiv asupra organismului uman. Este benefică pentru mușchi, păr și la buna funcționare a organelor.

Cu toate acestea, avem obiceiul să păstrăm resturile de ceapă, chiar dacă nu le mai folosim, însă gospodinele ne recomandă să le aruncăm. Ele pot colecta multe bacterii, iar acest lucru poate fi dăunător pentru stomac și poate favoriza apariția toxiinfecțiilor alimentare.

De asemenea, unele gospodine sunt de părere că ceapa nu trebuie ținută la frigider. Din cauza umezelii care se regăsești în frigider, ceapa se poate mucegăi. Este indicat ca această legumă să fie depozitată într-un loc uscat, însă nu într-o pungă sau aproape de cartofi.

În aceeași categorie se află și roșiile, pe care mulți dintre noi avem obiceiul să le punem în congelator. Ei bine, acestea se păstrează cel mai bine la temperatura camerei și nu trebuie depozitate într-un mediu umed și rece.