De ce a numit-o, de fapt, Iohannis pe Dăncilă în funcția de premier al României. Adevărul a ieșit la iveală, după aproape doi ani

De ce a numit-o, de fapt, Iohannis pe Dăncilă în funcția de premier al României. Adevărul a ieșit la iveală, după aproape doi ani
Klaus Iohannis, despre numirea Vioricăi Dăncilă în funcția de premier al României

Majoritatea jurnaliștilor din cadrul dezbaterii de astăzi l-au întrebat pe Klaus Iohannis de ce a mai numit-o premier pe aceasta. Pe lângă explicațiile nenumărate asupra deciziei de a nu avea loc o confruntare dintre cei doi candidați din turul II, a mărturisit cum au reușit să-l convingă ceilalți că Dăncilă este o opțiune strălucită pentru titulatura aferentă.

Klaus Iohannis, despre numirea lui Dăncinlă în funcția de premier

Klaus Iohannis a ales să facă totuși o dezbatere, dar cu jurnaliștii. Acesta și-a expus părerile, mulțumirile pentru românii care l-au votat. De asemenea, a mai detaliat încă o dată refuzul vehement de a avea o confruntare cu candidata din partea partidului Social Democrat. Printre nenumăratele evenimente și întrebări, jurnaliștii au adus în prim-plan numirea candidatei PSD în funcția de premier al României.

„Este o mega dezamăgire pentru mine. Nu am crezut că este așa. Ea se face că nu este vinovată, ceea ce mi se pare foarte, foarte ciudat. Pot să spun că-mi pare rău, dar la momentul respectiv…a fost o majoritatea PSD-istă în Parlament. Am declarat că nu voi face astfel de politică și voi respecta litera și spiritul Constituției. În situația în care o majoritate a propus un candidat care nu a avut probleme penale, am considerat că această persoană este bună. Nu am prevăzut că așa vor evolua lucrurile”
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis explică numirea Voricăi Dăncilă în funcția de premier al României
Klaus Iohannis explică numirea Voricăi Dăncilă în funcția de premier al României

„Este momentul să realizăm ce s-a întâmplat”

„Cred că este momentul să realizăm un pic ce s-a întâmplat și ce s-ar putea întâmpla în viitor. Sunt foarte mulțumit și mulțumesc românilor care au venit în număra mare la vot. Mulțumiri speciale pentru Diaspora, care s-a mobilizat într-un număra extraordinar. S-a schibat legislația, au avut la dispoziție 3 zile de vot și foarte multe secții de vot peste tot în lume. O mulțumire specială pentru toți românii care m-au votat pe mine. Domnul Orban a organizat imecabil partea care revine guvernului în alegeri, așa că n-am avut incidente. Alegerile din primul tur a fost o victorie pentru mine și o înfrângere pentru PSD, cel mai prost rezultat pentru PSD în primul tur din ultimii 30 de ani. De 30 de ani este o pierdică în dezvoltarea României, dar în ultimii 3 ani de la guvernare au reușit să ne aducă într-o stare de disperare. AU încercat să acapareze toate sisstemele publice și să legifereze pentru hoți și au încercat sî înșurubeze pilele și neamurile peste tot, dar mai ales au atacat firmele private și tot ce a funcționat în România”
Klaus Iohannis

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI