David Popovici, primele declarații despre succesul său. Cum se va asigura că nu i se urcă celebritatea la cap

David Popovici, primele declarații despre succesul său. Cum se va asigura că nu i se urcă celebritatea la cap
David Popovici a facut primele declarații despre succesul său

David Popovici a câștigat astăzi a doua medalie de aur la Campionatul Monidal de natație, proba de 100 metri, competiție desfășurată la Budapesta. Sportivul a obţinut aurul și la CM, proba 200 m liber. În vârstă de 17 ani, fenomenul sportului românesc a făcut primele declarații despre succesul său.

David Popovici, primele declarații despre succesul său

David Popovici a reușit dubla istorică și a devenit primul înotător campion la 100m și 200m după 49 de ani. Sportivul a vorbit despre cum va gestiona succesul sau popularitatea de care se bucură.

Tânărul a declarat că dacă i se va „urca la cap” popularitatea, atunci va primi „două palme imaginare” de la apropiaţii săi.

„Chiar nu ştiu cum voi fi privit, însă eu voi fi absolut la fel, mă voi comporta absolut la fel. Dacă e cumva vreodată să mi se urce la cap ştiu că voi primi două palme imaginare de la apropiaţii mei şi o să-mi revin imediat, dar nu o să se ajungă acolo. Pentru că am nişte oameni liniştiţi în jurul meu, oameni la fel de simpli ca şi mine”, a spus David Popovici la TVR.

David Popovici a mai explicat şi cum gestionează presiunea înainte de curse:

„Vizualizez foarte mult cursele înainte şi îmi imaginez orice scenariu care se poate întâmpla. Îmi imaginez tot şi asta cred că mă ajută să fiu exact în momentul ăla şi să nu poată să mă ia absolut nimic prin surprindere. Mi-am imaginat o cursă bună, o cursă pe care o câştig, pentru că asta îmi doresc”, a precizat tânărul.

Primul lucru pe care-l va face la revenirea în țară

David Popovici a mai dezvăluit că primul lucru pe care-l va face după revenirea în țară va fi să mănânce ceva bun.

„Nu ştiu, că mănânc ceva bun, probabil nişte sushi, o lasagna…”, a mai spus acesta.

Amintim că David Popovici a obţinut în semifinale timpul 47.13, record mondial la juniori, și a încheiat finala cu timpul 47.58. A câştigat la Budapesta şi medalia de aur la 200 m liber, cu un timp de 1:43.21, la fel, un record mondial la juniori.

„Nu mă așteptam, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcursul cursei. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber. E doar începutul, avem foarte mult de muncă în fața noastră”, a fost imediată a lui David Popovici, la interviul acordat în limba engleză.

Apoi, în limba română, David Popovici le-a transmis un mesaj spectatorilor români prezenți în sala de la Budapesta:

„Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat”.