De ce David Popovici a fost dus la testul antidoping după stabilirea unui nou record mondial în bazin

De ce David Popovici a fost dus la testul antidoping după stabilirea unui nou record mondial în bazin
David Popovici a stabilit mai multe recorduri mondiale de juniori în cursele la care a participat la Campionatele Mondiale de natație

De ce David Popovici a fost dus la testul antidoping după stabilirea unui nou record mondial în bazin. Înotătorul-fenomen al României a cucerit deja titlul mondial la 200 metri liber, iar în această seară se va lupta pentru aurul probei de 100 metri liber. David Popovici a stabilit și mai multe recorduri mondiale de juniori în cursele sale, lucru ce l-a făcut „clientul” unui control antidoping.

De ce David Popovici a fost dus la testul antidoping după stabilirea unui nou record mondial în bazin

De ce David Popovici a fost dus la testul antidoping după stabilirea unui nou record mondial în bazin. În urma rezultatelor obținute, Popovici a fost supus unor controale antidoping, la Budapesta. Dragoș Luscan, preparatorul fizic al înotătorului român, a spus însă că acest lucru este unul normal, asta deoarece așa prevede regulamentul în momentul în care un sportiv doboară un anumit record mondial.

„Colaborarea noastră a început în urmă cu vreo 5 ani, în urma unei accidentări pe care a avut-o David, iar după ce s-a făcut bine am continuat și pe partea de pregătire fizică și în refacerea de după competiții. După antrenamente, este un program foarte bine stabilit astfel încât să fie tot timpul în formă. Lucrăm și pe partea de a se feri de accidentări, în principal de a-l face din ce în ce mai bun.

Tocmai acum iese din bazin, de la refacere. Va trebui să mergem la probele antidoping, pentru că așa este după fiecare record mondial, trebuie să dai proba antidoping”, a spus Dragoș Luscan, citat de Radio Sport Total FM.

În 2018 și-a sucit rotula

David Popovici și preparatorul fizic, Dragoș Luscan, colaborează de mai mulți ani. Întâlnirea lor s-a produs în urma unei accidentări suferită de înotător, în 2018, problemă ce putea s-ăi marcheze cariera.

„În vara lui 2018 mi-am întors rotula. Nici nu eram încălzit, am făcut un pas greșit și mi-am întors rotula. Părinții mei au luat decizia să merg la Dragoș Luscan, știau că este profesionist. Am luat cea mai bună decizie că am venit aici. Pentru că în 2 – 3 luni, m-a vindecat. O raritate să revin așa repede pentru un accident de rotulă întoarsă. Am revenit la cum eram înainte și să înot la fel de bine” a declarat, pentru sportm.ro, David Popovici.

David Popovici a declarat că a bate recorduri mondiale la juniori îi oferă speranța că va ajunge să le bată și pe cele ale seniorilor.

Astă-seară, concurează în finala probei de 100 metri liber

„Să bat recorduri mondiale la juniori înseamnă o continuitate plăcută și îmi dă speranță că voi ajunge și la recorduri mondiale adevărate de seniori, sau supreme, nu adevărate.

Nu știu cât mai durează, dar știu că am tot timpul din lume, nu ne grăbim nicăieri , o să avem momentele noastre bune așa cum vor fi și altele mai rele, e un sport și se întâmplă lucrurile astea și sunt pregătit pentru ce-mi rezervă viitorul”, a spus campionul mondial.

David Popovici va concura în această seară, de la ora 19.22, în finala probei de 100 metri liber, în care s-a calificat cu cel mai bun timp al semifinalelor. Cursa va fi transmisă la tv de TVR 1, TVR HD și TVR INFO. Pe 15 septembrie, Popovici va împlini 18 ani. La începutul lunii iulie, el va participa la ultimul său concurs de juniori, Campionatul European ce se va desfășura chiar în București.

Sursa foto: Facebook/FRNPM