Ce dietă are David Popovici pentru a își asigura performanța. La ce oră se trezește campionul mondial

Ce dietă are David Popovici pentru a își asigura performanța. La ce oră se trezește campionul mondial
Ce dieta are David Popovici

Ce dietă are David Popovici pentru a își asigura performanța. Înotătorul de 17 ani a uimit lumea natației, câștigând medalia de aur a probei de 200 metri liber din cadrul Campionatelor Mondiale de la Budapesta. În această seară, sportivul român va lupta și pentru titlul probei de 100 metri liber. Dar pentru David Popovici, performanța înseamnă nu doar o pregătire fizică riguroasă, ci și un stil de viață și de alimentație respectat cu sfințenie.

Ce dietă are David Popovici pentru a își asigura performanța

Ce dietă are David Popovici pentru a își asigura performanța. „Rechinul” din România a câștigat titlul mondial în proba de 200 metri liber, iar astăzi va lupta pentru aurul de la 100 metri liber. Finala în care va înota Popovici va începe de la ora 19.22 și va putea fi urmărită la TVR 1 și TVR HD.

David Popovici a obținut cel mai bun timp în semifinalele probei de 100 metri liber și ester principalul favorit la un nou aur mondial.

„De ce să ne oprim aici dacă ne-a mers așa de bine? De ce să nu continuăm și să vedem care este adevăratul potențial, cel puțin zilele acestea? Nu m-a consumat foarte mult proba de luni, am avut o noapte ceva mai grea, de la oboseală, entuziasm”, a declarat David Popovici la finalul semifinalei de marți seară.

 La ce oră se trezește campionul mondial

Pentru David Popovici performanța înseamnă și multe sacrificii, nu doar gloria obținută în bazinul de înot. Inclusiv un regim de viață și de alimentație potrivit unui sportiv de mare performanță.  În septembrie 2021, David Popovici le-a vorbit copiilor care se antrenează la bazinul de înot Miramar din București, unde s-a pregătit și el, despre ce sacrificii presupune sportul de performanță, scrie scoala9.ro.

Campionul român are primul antrenament de la ora 06:30, iar părinții săi se trezesc mai devreme și îi aduc mâncarea la pat, pentru a se hrăni cu două ore înainte de antrenament.

„Mănânc bine dimineața. Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine”, a afirmat David Popovici, conform sursei citate.

Meniul sportivului este format dintr-un iaurt mare, amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz. La acestea se adaugă fructe uscate precum migdale şi curmale.

Are primul antrenament la 7 dimineața

David Popovici a dezvăluit că, într-o zi normală de antrenament, se trezește la 4.30 dimineața.

„Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 4.30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 6.30, apoi primul antrenament, de la 7.00″, a mai afirmat David Popovici, potrivit aceleiași surse.

După antrenament, încă de la vârsta de 10 ani, David bea un milkshake, o combinație de lapte, miere și scorțișoară. Uneori înlocuiește scorțișoara cu o lingură de cacao, pentru mai multă energie. Popovici nu mănâncă niciodată pâine albă, înlocuind-o de ani de zile cu cea integrală, iar fripturile, prăjelile sau alimentația de tip junk-food sunt aproape inexistentă în meniul său.

Cât mânca marele campion american Michael Phelps

Spre deosebire de David Popovici, marele înotător american, Michael Phelps (35 de ani) consuma în jur de 12.000 de calorii pe zi, conform altsport.ro., ceea ce era mai mult chiar şi decât ceea ce consumă un culturist profesionist.

Micul dejun era format din trei sandwichuri cu ouă prăjite, cu multă brânză, maioneză, ceapă prăjită și salată verde. La care se adăugau un castron de cereale, cinci albuşuri de ou, trei felii de pâine toast prăjită, presărată cu zahăr, plus două cești de cafea şi trei clătite cu ciocolată.

Prânzul consta într-o jumătate de kilogram de paste, cu băuturi energizante ce ofereau până la 1000 de calorii, plus două sandwichuri cu șuncă şi maioneză. La cină, Phelps devora o pizza mare și o jumătate de kilogram de paste plus băuturi energizante.

E drept, americanul înota 13 kilometri zilnic în bazin, dar dimensiunile sale erau aproape uriașe, 1.93 m înălțime și 88 de kilograme, în raport cu „săgeata” Popovici. Michael Phelps e considerat de mulți experți drept cel mai mare înotător din istorie.

El a cucerit nu mai puțin de 28 de medalii olimpice, dintre care 23 de aur, pe parcursul a cinci Olimpiade. A câștigat 8 titluri doar la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, în probe individuale și de ștafetă. De asemenea, a fost și de 18 ori campion mondial.