David Popovici, campion mondial la 100 metri liber, la doar 17 ani. Ce timp a scos VIDEO

David Popovici, campion mondial la 100 metri liber, la doar 17 ani. Ce timp a scos VIDEO
David Popovici a cucerit deja titlul mondial la 200 metri liber, devenind, la 17 ani, cel mai tânăr campion din istoria probei

David Popovici se luptă, azi, pentru aurul de la 100 metri liber. Deja campion mondial în proba de 200 de metri liber, înotătorul-minune al României va concura, miercuri, și în finala de la 100 metri liber. Adolescentul de 17 ani s-a calificat în ultimul act, după ce a obținut cel mai bun rezultat în semifinale, stabilind și un nou record mondial de juniori. Cursa lui David Popovici din această seară va putea fi urmărită și în România.

David Popovici se luptă, azi, pentru aurul de la 100 metri liber

UPDATE, Ora 19:50. 3: David Popovici este campion mondial! După medalia de la 200 m liber, sportivul de 17 ani s-a impus miercuri seara și la 100 m liber. Astfel, David Popovici a intrat definitiv în istoria natației, devenind primul înotător din ultimele patru decenii care câștigă cele două curse de viteză (100 m și 200 m) la Campionatul Mondial.

„Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat la cursă!”, a declarat David Popovici după cursă.

„Nu mă așteptam să câștig ambele probe, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcurs. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber. E doar începutul, avem foarte mult de muncă în fața noastră”, a fost reacția lui Popovici pentru presa internațională, imediat după ce a stabilit recordul mondial.

David Popovici a câștigat finala de la 100 m liber cu timpul de 47,58.

UPDATE. Ora 16.30. Cursa lui David Popovici va putea fi vizionată la tv și pe TVR INFO, postul de știri al Televiziunii Publice, care se relansează chiar azi, anunță gsp.ro. Finala va începe de la ora 19.22.

David Popovici se luptă, azi, pentru aurul de la 100 metri liber. Devenit primul campion mondial al înotului românesc într-o probă masculină, adolescentul de 17 ani va concura, miercuri, și pentru titlul probei de 100 metri liber. În semifinale, Popovici a obținut cel mai bun timp, 47,13, stabilind și un nou record mondial de juniori.

„De ce să ne oprim aici dacă ne-a mers așa de bine? De ce să nu continuăm și să vedem care este adevăratul potențial, cel puțin zilele acestea? Nu m-a consumat foarte mult proba de luni, am avut o noapte ceva mai grea, de la oboseală, entuziasm.

Am dormit mai greu, a trebuit să mă trezesc devreme, având în vedere că a fost a doua probă de dimineață, însă m-am descurcat, m-am mobilizat și mâine urmează ultima mea probă din concurs”, a declarat Popovici după semifinala de marți.

Când are loc finala și unde poate fi văzută

David Popovici este principalul favorit al finalei la 100 metri liber. Marele său rival, Caeleb Dressel, actualul campion mondial și olimpic al probei, a anunțat că nu va mai concura din motive medicale. Americanul se calificase cu al doilea timp în semifinale.

David Popovici și-a exprimat regretul că nu va putea să își măsoare forțele cu Dressel în finală.

„E păcat că nu am putut concura împreună. Dar, pentru moment, sper că e ok și că va putea participa la restul curselor rămase. Nu știu ce a pățit, dar sunt sigur că el și echipa sa au luat decizia corectă. Sunt o mulțime de oameni de mare calitate în spatele lui și sunt sigur că e o hotărâre care se impunea”, a spus David Popovici, citat de washingtonpost.com.

Cursa lui David Popovici va avea startul de la ora 19.22. Finala va putea fi urmărită și în România, fiind transmisă de TVR 1 și TVR HD. De asemenea, pe online, ea poate fi urmărită pe site-ul competiției de la Budapesta, https://aquatics.eurovisionsports.tv.

David Popovici a cucerit aurul probei de 200 metri liber de la Campionatele Mondiale, devenind cel mai tânăr campion din istoria acestei probe. Sportivul legitimat la CS Dinamo a fost și primul român care a cucerit aurul, la Campionatele Europene în bazin scurt.