David Popovici, lovitură după lovitură la Europene. A luat încă o medalie de aur

David Popovici, lovitură după lovitură la Europene. A luat încă o medalie de aur
David Popovici, lovitura după lovitura la Europene

David Popovici, lovitură după lovitură la Europene. Sportivul a luat încă o medalie de aur, în cadrul Campionatelor Europene de Înot la Juniori de la Otopeni după ce s-a impus, astăzi, în finala de la 100m liber. David Popovici și-a asigurat titlul în proba de 100m liber șa Campionatelor Europene de Înot la Juniori de la Otopeni, cu un timp de 47.69.

David Popovici, lovitură după lovitură la Europene

David Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit duminică, 10 iulie, medalia de aur în proba de 100 de metri liber, la Europenele de natație pentru juniori de la Otopeni. Astfel, „Racheta” și-a trecut în palmares cea de-a patra medalie de aur din această competiție, după cele de la 50 și 200 de metri liber și cea de la ștafetă 4×100 de metri liber. De asemenea, David Popovici a mai obținut și un argint, cu ștafeta mixtă de 4×100 m.

David Popovici este campion mondial de seniori la 100 și 200 de metri liber. Astăzi, el a obținut timpul de 47.69 și a fost urmat de britanicul Jacob Whittle (48.65) și cipriotul Nikolas Antioniou (49.67).

„A durut destul de tare. Mă bucur că s-a terminat atât de frumos. Mă bucur că am colaborat ca o echipă. Cel mai frumos moment au fost ştafetele. Este foarte multă muncă, răbdare, nutriţie, somn. Trebuie să fim răbdători. Va trebui să vorbesc cu antrenorul până voi intra din nou în bazin. Mă voi pregăti intens pentru Europenele de la Roma. Va trebui să mă refac ca să-mi adaug câteva obiective.

Mi-am îndeplinit două: să devin cel mai bun din lume şi să inspir cât mai multă lume. Mai există câteva. Trebuie să o iau încet şi să nu mă las copleşit de acest val de atenţie. Sper să reuşesc să fac performanţă la Jocurile Olimpice. Văd în jurul meu că sunt iubit. Îmi place să le vad reacţiile.

E ceva scris şi mă bucur că pentru ei înseamnă ceva puternic. Urmăriţi sportul, orice sport în continuare, în special nataţia şi aveţi grijă să susţineţi tinerele talente. Orice experienţă mă va ajuta în viitor. Din fiecare probă am învăţat ceva!”, a declarat David Popovici, după ce a reușit să mai câștige o medalie de aur.

De precizat este că Campionatele Europene de înot pentru juniori 2022 se desfăşoară la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni în perioada 5-10 iulie. La această competiţie participă 494 de sportivi din 42 de ţări. Țara noastră este reprezentată de 26 de înotători, 14 la masculin şi 12 la feminin.

România, la CE de juniori de la Otopeni:

  • aur David Popovici, în proba de 100 de metri liber; aur David Popovici, în proba de 50 de metri liber; aur David Popovici, în proba de
  • 200 de metri liber;
  • aur ştafeta masculină 4×100 de metri liber, cu echipa alcătuită din David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma Patrick Dinu;
  • aur Vlad Stancu, în proba de 1.500 de metri; argint Vlad Stancu, în proba de 800 de metri liber:
  • argint ştafeta mixtă de 4×100 m liber, prin David Popovici, Patrick Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Diaconescu;
  • argint pentru Bianca Costea, în proba de 50 de metri liber.

Pentru David Popovici urmează participarea la Campionatul Mondial de Înot pentru Juniori de la Lima (Peru), de la începutul lunii septembrie.