05 iul. 2022 | 20:14

David Popovici, un nou aur pentru România la Campionatele Europene de juniori

Sport
David Popovici, un nou aur pentru România la Campionatele Europene de juniori
David Popovici si colegii sai, aur la campionatele Europene, la stafeta de 4x1000 m liber

David Popovici a luat un nou aur pentru România la Campionatele Europene de juniori. Ştafeta de 4×100 m liber a României, formată din David Popovici, Vlad Stancu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu, a cucerit astăzi aurul la Campionatele Europene de înot pentru juniori, care se desfășoară la Otopeni între 5 și 10 iulie 2022.

David Popovici a luat din nou pentru România la Campionatele Europene de juniori. Cine a mai făcut parte din echipa de ștafetă 4X1000 m liber

David Popovici a înotat în primul tur şi a scos cel mai bun timp al probei, respectiv 47.54, după care au urmat alte două schimburi cu Vlad Stancu şi Ştefan Cozma, în care România a întors a doua, după echipa Marii Britanii, iar în ultimul schimb a înotat Patrick Dinu, care a reuşit să readucă echipa tricoloră pe poziţia întâi.

România a terminat cursa cu timpul de 3:18.93, datorită celor patru sportivi. Podiumul a fost completat de Marea Britanie, cu 3:19.01 și de Italia, cu timpul de 3:19.42.

Cum s-a descurcat România la ștafeta feminină de 4×1000 m liber

Tot astăzi, ștafeta feminină de 4×100 m liber a României, alcătuită din Bianca Costea, Rebecca Aimee Diaconescu, Irina-Ana Preda și Anastasia Bako, a terminat pe locul 5 în finală, cu un timp de 3:48.37. Italia a cucerit aurul, cu 3:42.98, urmată de Franţa, cu 3:43.49 şi Germania, cu un timp de 3:45.63.

De asemenea, înotătoarea Rebecca Diaconescu s-a calificat în ultimul act al probei de 50m spate, după ce a înregistrat al șaptelea timp din semifinale, respectiv 29.34. Finala va avea loc miercuri, începând cu ora 17:14.

David Popovici, ultimul campionat european la juniori

David Popovici, în vârstă de 17 ani, participă în această săptămână (5-10 iulie) la ultimul său Campionat European de juniori, cel de la Otopeni. Sportivul va încerca să-și apere titlurile la 50 m, 100 m şi 200 m liber, la care se adaugă prezenţa în ştafetele de 4×100 m liber, 4×100 m liber (mixt) şi 4×200 m liber.

De asemenea, 494 de sportivi din 42 de ţări se întrec, începând de marţi, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Complexul Sportiv de Nataţie Otopeni. Dintre sportivi, 26 sunt din România, dintre care 14 băieţi şi 12 fete.

Ce rezultate a avut David Popovici la campionatele Europene de anul trecut

Anul trecut, la campionatele Europene de juniori care au avut loc la Roma, David Popovici a câştigat aurul la 50 m, 100 m (cu record mondial de juniori) şi 200 m liber, precum şi argintul cu ştafeta de 4×100 m liber. Țara nostră a ocupat atunci locul cinci în clasamentul pe medalii.

David Popovici a făcut senzație de curând la Campionatele Mondiale de Natație pentru seniori desfășurate la Budapesta, unde a câștigat două medalii de aur, la probele de 100 și 200 m liber.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat! Simona Bucura-Oprescu explică
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro