Cine îl laudă pe David Popovici, după aurul de la 200 de metri liber: „Este cel mai bun!”

Cine îl laudă pe David Popovici, după aurul de la 200 de metri liber: „Este cel mai bun!”
Cine il lauda pe David Popovici

David Popovici a devenit regele înotului românesc, după ce a primit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Natație din Budapesta. Ministrul Sportului a avut numai cuvinte de laudă de adus la adresa campionului român. Ce mesaj i-a transmis Eduard Novak lui David Popovici, după ce sportivul a câștigat aurul la Europenele pentru juniori.

Cum îl laudă ministrul Sportului pe David Popovici

La doar 17 ani, cariera lui David Popovici a cunoscut culmi fantastice în lumea sportului. Adolescentul este starul Campionatului European de Înot pentru juniori, care se desfășoară în această săptămână la Otopeni.

Dublul campion mondial la natație a primit doar cuvinte de laude din partea ministrului Sportului, Eduard Novak, după ce cel supranumit „Racheta” a câștigat trei medalii până acum.

David Popovici a demonstrat că este regele înotului din România, adăugând în palmaresul personal medalia de aur cu echipa de ștafetă masculin în proba 4×100 m liber, aurul în proba de 200 de metri liber individual masculin și medalia de argint cu echipa de ștafetă mixt în proba 4×100 m liber.

„Încă o medalie de aur pentru România! David Popovici demonstrează încă o dată că este cel mai bun! După aurul de la Mondiale, cucerește acum și aurul European în proba de 200 m liber.”, a scris ministrul Sportului, Eduard Novak, pe pagina sa oficială de Facebook.

David Popovici, la un pas să izbucnească în plâns la Campionatul Mondial de Natație din Ungaria

Ce a simțit David Popovici la Mondialele din Budapesta e greu de descris în cuvinte, spune sportivul:

„La Budapesta, obiectivul principal a fost timpul și să mă depășesc pe mine. Aici am vrut să mă bucur cât mai mult de spectatori și să aduc încă un aur delegației noastre.

E ceva total nou și pentru mine și mi-a plăcut extrem de mult, mi s-a făcut pielea de găină, poate îmi și venea să plâng când am intrat, adică natural, parcă îmi venea să îmi curgă o lacrimă de cât de frumos a fost când intram.

Știam că o să câștig, m-am pregătit pentru asta și am așteptat cu foare mare nerăbdare să trăiesc acest moment.

Nu cred că mai e neapărat cazul, la acest concurs, să spun că am venit să câștig experiență, însă am venit să-mi fac țara mândră, să mă ridic la așteptările spectatorilor și să mă bucur,

pur și simplu, de atmosferă. Cât mai multe medalii de aur pentru noi înseamnă victorie”, a explicat Popovici, conform Digi Sport.