Alimentul pe care David Popovici nu îl mănâncă niciodată. Ce consumă campionul român

Alimentul pe care David Popovici nu îl mănâncă niciodată. Ce consumă campionul român
Ce nu mănâncă niciodată David Popovici

David Popovici a reușit să aibă rezultate extraordinare la Campionatele Mondiale de natație, acolo unde a cucerit două medalii de aur, la 100 de metri liber și 200 de metri liber. Cu toate aceste, rezultatele nu vin fără sacrificii, iar David trebuie să respecte un regim strict de alimentație.

Ce aliment nu consumă niciodată David Popovici

Tânărul sportiv are foarte mult succes și rezultate excepționale la o vârstă foarte fragedă. Cu toții știm ca rezultatele nu vin fără disciplină și sacrificii, iar David a experimentat acest lucru. Sportivul lucrează cu un psiholog, iar mama sa a făcut cursuri anti-doping, astfel încât să-l poată feri de medicamentele care conțin substanțe interzise.

De asemenea, un lucru foarte important în acest sport este nutriția, iar David are o dietă foarte strică. Unul dintre alimentele pe care nu le consumă niciodată este pâinea albă. Totodată, din dieta sportivului mai lipsesc alimentele de tip fast-food și mâncărurile care conțin foarte multe grăsimi.

„Mănânc bine dimineața. Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine. Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00”, afirma David Popovici.

David Popovici s-a calificat în a cincea sa finală de la Europenele de juniori

David Popovici a reușit să se califice, în cursul zilei de sâmbătă, în finala probei de 100 m liber la a cincea finală de la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Otopeni. Tânărul sportiv deține recordul mondial de juniori în această probă (47sec13/100) și a câștigat prima semifinală cu 48sec31/100, astfel reușind să intre în finală cu cel mai rapid timp.

David a fost urmat de britanicul Jakob Whittle cu un timp de 48sec68/100, locul I în semifinala a doua, el fiind rivalul principal al românului. De asemenea, Patrick Dinu, de la CS Farul Constanța, a avut al zecelea timp și a ratat finala de duminică, cu un timp de 50sec72/100, locul cinci în semifinala a doua.

Andra Denisa Gorecki, de la CSA Steaua, a ocupat locul șapte în finala de la 200 m fluture, cu un timp de 2min15sec58/100. Podiumul a fost ocupat de Lana Pudar, cu un timp de 2min08sec92/100, franțuzoaica Tabatha Avetand, cu un timp de 2min12sec06/100 și italianca Anna Porcari, cu un timp de 2min12sec20/100.