Dana Rogoz, reacție emoționantă despre dezvăluirile Vioricăi Vodă despre abuz: „A vorbit în numele multor femei“

Declarațiile copleșitoare ale Vioricăi Vodă cu privire la abuzul suferit în lumea cinematografiei din țara noastră declanșează tot mai multe reacții emoționante. Dana Rogoz, una dintre cele mai îndrăgite actrițe de la noi, și-a manifestat sprijinul față de colega sa de breaslă, care a mărturisit că a făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală la care a fost supusă. Totodată, Dana Rogoz a dezvăluit și experiența personală în ceea ce privește acest subiect.

Dana Rogoz, dezvăluire șocantă despre abuz

Mărturiile Vioricăi Vodă despre abuzurile pe care le-a suferit de-a lungul carierei din partea unor regizori din zona teatrului și a cinematografiei au dat glas și altor personalități din mediul divertismentului sau a mass-media.

Printre ele se numără și Dana Rogoz, care nu a putut rămâne indiferentă la dezvăluirile făcute de colega de breaslă.

Actrița a vorbit pe contul de Instagram despre subiectul hărțuirii, unul extrem de delicat, trecut, de cele mai multe ori, sub tăcere. Vedeta a mărturisti, la rândul ei, că a fost agresată și că nimeni nu a ascultat-o la acel moment.

„Din sală s-a simțit că acel moment, adevărat, curajos, emoționant, s-a lăsat liniștea și sunt convinsă că a vorbit în numele foarte multor femei“, a spus Dana Rogoz, pe Instagram, despre momentul Vioricăi Vodă la Premiile Gopo.

De asemenea, ea a precizat că tema dificilă a abuzului sexual a fost abordată în filmul „Mo“, regizat de soțul ei, Radu Dragomir, în 2019.

Citește și: Ultima oră! Refugiată din Ucraina, abuzată sexual de starețul unei mănăstiri din Maramureș. Prima reacție a Episcopiei

„Am încercat și eu să vorbesc despre hărțuire“

Vedeta a adăugat că, atunci, ea însăși a încercat să vorbească despre acest subiect, dar, din păcate, nu a fost susținută de nimeni din mediul cinematografic.

„Am încercat și eu atunci să vorbesc despre hărțuire și am avut parte de tot felul de reacții de care, din păcate, a avut parte și Viorica aseară și, ce am constatat cu tristețe și aseară, este că noi nu știm să primim o astfel de veste și evident avem o fugă față de emoția asta nasoală, pe care o astfel de mărturisire o stârnește în noi“, a afirmat cu emoție Dana.

Ignoranța celor din domeniul teatrului și al cinematografiei cu privire la acest subiect deosebit de grav, ignoranță manifestată chiar și la Premiile Gopo, a fost taxată dur de Dana Rogoz.

„Din păcate, ceea ce s-a întâmplat aseară a fost o încercare de a ieși din acel moment și atunci au existat o serie de… să zicem, stângăcii, ale unora și comentarii deplasate, acele glumițe care vor să detensioneze, dar care fac foarte mult rău, pentru că pun victima într-o poziție inconfortabilă și oprește un lanț mai lung al acestor dezvăluiri“, a mai spus vedeta.