Ultima oră! Refugiată din Ucraina, abuzată sexual de starețul unei mănăstiri din Maramureș. Prima reacție a Episcopiei

Ultima oră! Refugiată din Ucraina, abuzată sexual de starețul unei mănăstiri din Maramureș. Prima reacție a Episcopiei
Preot, imobilizat de Poliție Poză ilustrativă

Apar informații rușinoase la adresa starețului unei mănăstiri din Maramureș, care este acuzat că a abuzat sexual o tânără refugiată din Ucraina. Potrivit fetei de 22 de ani, bărbatul ar fi batjocorit-o pe perioada în care aceasta ar fi primit un adăpost deasupra capului. În aceste momente, polițiștii și procurprii au deschis o anchetă, fiind cercetate mai multe persoane cazate la mănăstire.

Tânăra abuzată ar fi făcut reclamație la Poliție

În cursul zilei de ieri, o tânără refugiată din Ucraina s-a prezentat la Poliția din Maramureș, acolo unde l-a reclamat pe starețul mănăstirii la care aceasta era cazată, în contextul războiului desfășurat de 54 de zile în Ucraina. Potrivit Poliției, fata a reclamat că a fost abuzată sexual, în perioada 13-15 martie 2022, atunci când aceasta ar fi trebuit să primească ajutor din partea mănăstirii Petrova, acolo unde mai erau găzduiți alți 50 de refugiați.

„Ieri, 17 aprilie, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi prin plângere de către o femeie de 22 de ani din Ucraina cu privire la faptul că, în perioada 13-15 martie 2022, în timp ce era cazată la o mănăstire din localitatea Petrova, ar fi fost agresată sexual de către un bărbat de 55 de ani”, au transmis, luni, reprezentanții IPJ Maramureş, într-un comunicat de presă.

În urma plângerii depuse, poliţiştii fac cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, pentru stabilirea cu exactitate a celor întâmplate.

Potrivit unei intervenții în direct, la Digi 24, purtătorul de cuvânt al Episcopiei din Maramureș a negat acuzațiile făcute de tânără, urmând a fi efectuată o anchetă amănunțită pentru aflarea adevărului.

Sfârșit tragic pentru o refugiată din Ucraina

O femeie de 56 de ani, care fugise din calea războiului și se adăpostise într-un hotel din Tăşnad, judeţul Satu Mare, a avut parte de un sfârșit cutremurător. Astfel, în urmă cu o lună, femeia a fost găsită moartă în piscina hotelului, acolo unde s-ar fi înecat. Din păcate, victima se afla singură în piscină, motiv pentru care nu ar fi fost văzută de nimeni în momentul tragediei.

În momentul în care au descoperit ce s-a întâmplat, angajații hotelului au apelat de urgență 112, iar o ambulanță a sosit la fața locului. Din păcate, femeia a fost resuscitată zeci de 10 minute, însă nu a răspuns manevrelor de salvare ale medicilor. O anchetă a fost demarată de polițiști pentru a afla cauzele exacte ale tragediei.

Potrivit apropiaților, femeia acuzase în ultimele zile stări de rău, aceasta fiind cunoscută cu probleme de tensiune. Hotelul în care a avut loc evenimentul nefericit își închisese activitatea pentru public, fiind destinat exclusiv refugiaților din Ucraina.